Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 19 Μαρτίου 2013 20:10

Θρίλερ με τον υπουργό Οικονομικών της Κύπρου

Σοβαρά δυσαρεστημένος με την απόδοση του υπουργού Οικονομικών Μιχάλη Σαρρή στην συνεδρίαση του Eurogroup φέρεται να είναι ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, εν μέσω πληροφοριών ότι ο κύπριος ΥΠΟΙΚ τελεί υπό παραίτηση. Πάντως ο ίδιος ο κ. Σαρρής διέψευσε ότι έχει υποβάλει παραίτηση.

Σοβαρά δυσαρεστημένος με την απόδοση του υπουργού Οικονομικών Μιχάλη Σαρρή στην συνεδρίαση του Eurogroup φέρεται να είναι ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Πάντως, κυβερνητική πηγή απέφυγε να σχολιάσει την πληροφορία ότι ο υπουργός τελεί υπό παραίτηση, πριν αναχωρήσει το απόγευμα για τη Μόσχα.

Από το προεδρικό περιβάλλον αλλά και από κύκλους του ΔΗΣΥ αναφέρεται ότι ο κ. Σαρρής αποδείχθηκε ότι στην σύνοδο του Eurogroup ήταν «εξαιρετικά μαλακός», ενώ έδειξε αδυναμία να προτείνει λύσεις εξόδου από την κρίση.

Έγκυρη πηγή ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «όταν κάποιος δεν παραιτείται και πρέπει να φύγει, τότε απολύεται».

Ωστόσο, ο ίδιος ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου, μέσω του Reuters, διέψευσε πληροφορίες ότι έχει υποβάλει την παραίτησή του.

Σημειώνεται ότι ο κύπριος υπουργός Οικονομικών μεταβαίνει στη ρωσική πρωτεύουσα, προκειμένου να συναντηθεί αύριο Tετάρτη με τον ρώσο ομόλογό του Αντόν Σιλουάνοφ. Στη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Σαρρής αναμένεται να ενημερώσει τον κ.Σιλουάνοφ για τις επόμενες κινήσεις της Λευκωσίας, αλλά και να ξεκαθαρίσει τι ζητά από τη Ρωσία η κυπριακή κυβέρνηση.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ, Reuters