Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 02 Ιανουαρίου 2013 16:32

ΠΟΕ-ΔΟΥ: Λογικές «Μαυρογιαλούρου» από τον Γ. Μαυραγάνη

«Λογικές "Μαυρογιαλούρου" της μεταπολεμικής εποχής» καταλογίζει στον υφυπουργό Οικονομικών Γ. Μαυραγάνη η ΠΟΕ-ΔΟΥ.

«Λογικές "Μαυρογιαλούρου" της μεταπολεμικής εποχής» καταλογίζει στον υφυπουργό Οικονομικών Γ. Μαυραγάνη η ΠΟΕ-ΔΟΥ. Όπως καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της, με νέες αποφάσεις του στις 31 Δεκεμβρίου έκανε νέες τοποθετήσεις-μετακινήσεις διευθυντών «αποδεικνύοντας ότι δεν κατάλαβε (;) τίποτα από την αναστάτωση που δημιούργησαν οι προηγούμενες αποφάσεις».

Οι εφοριακοί ζητούν αξιοκρατία σε κάθε υπηρεσιακή μεταβολή, με μετρήσιμα, ενιαία, διαφανή και αντικειμενικά κριτήρια. Διαμηνύουν μάλιστα πως δεν θα μείνουν απαθείς «στις προσπάθειες όσων επιθυμούν πολιτικές παρεμβάσεις» στις υπηρεσίες.

Λίγο μετά τα μέσα Δεκεμβρίου είχε δημιουργηθεί θέμα, και εντός της κυβέρνησης, αναφορικά με τα κριτήρια που επιλέχθηκαν για τις μεταθέσεις 165 στελεχών εφοριών και του ΣΔΟΕ. Η μίνι κυβερνητική κρίση τελικά εκτονώθηκε, με το υπουργείο Οικονομικών να διαβεβαιώνει πως η τοποθέτηση προϊσταμένων των οργανικών μονάδων επιπέδου Τμήματος, Υποδιεύθυνσης και Διεύθυνσης του ΥΠΟΙΚ, θα γίνει με απόλυτο σεβασμό στην ισχύουσα νομοθεσία.