Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2020 20:19

Alpha Bank: Ψήφος εμπιστοσύνης από Morgan Stanley, J.P. Morgan και Goldman Sachs

Θετική αξιολόγηση για τα αποτελέσματα που πέτυχε η Alpha Bank το τρίτο τρίμηνο 2020, παρά τις αρνητικές επιπτώσεις της πανδημίας του Covid-19. δίνουν οι Morgan Stanley, J.P.Morgan και Goldman Sachs.

Θετική αξιολόγηση για τα αποτελέσματα που πέτυχε η Alpha Bank το τρίτο τρίμηνο 2020, παρά τις αρνητικές επιπτώσεις της πανδημίας του Covid-19. δίνουν οι Morgan Stanley, J.P.Morgan και Goldman Sachs.

Στις αναλύσεις τους και οι τρεις επενδυτικοί οίκοι, όπως και η Deutsche Bank σε πρόσφατη έκθεσή της, αποτιμούν θετικά στις επιδόσεις της τράπεζας, η οποία στο τρίτο τρίμηνο 2020 κατέγραψε κέρδη μετά από φόρους 44 εκατ. ευρώ, υπερβαίνοντας τις αρχικές εκτιμήσεις των αναλυτών.

Παράλληλα, χαρακτηριστική της θετικής αξιολόγησης των οίκων, είναι η έμφαση που δίνουν στην ισχυρή κεφαλαιακή θέση της Alpha Bank, την οποία χαρακτηρίζουν best-in-class, με τον Δείκτη «Total CAD» να διαμορφώνεται στο 18.3%, γεγονός που, όπως σχολιάζουν οι οίκοι, της επιτρέπει να επιταχύνει την μείωση των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων (ΜΕΑ) και την καθιστά, την Τράπεζα με το καλύτερο κεφαλαιακό προφίλ στην Ελλάδα, με ισχυρή προοπτική να απορροφήσει με ευκολία τους «κραδασμούς» που προκαλεί η πανδημική κρίση.

Όπως επισημαίνουν αναλυτές, ιδιαίτερη σημασία έχει επίσης το γεγονός ότι και οι τρεις εκθέσεις κάνουν ειδική θετική μνεία στην απρόσκοπτη εξέλιξη του Project Galaxy που βρίσκεται στην τελική του ευθεία, με τον προτιμητέο επενδυτή να έχει ήδη ανακηρυχθεί και την ολοκλήρωση της μεγάλης τιτλοποίησης ΜΕΑ ύψους 10,8 δισ. ευρώ να τοποθετείται εντός του πρώτου τριμήνου του 2021.

«Ελκυστική» η μετοχή της Alpha Bank - οι εκτιμήσεις των οίκων με μια ματιά

Κατά τη Morgan Stanley, η Alpha Bank αποτελεί τη μεγαλύτερη επενδυτική ευκαιρία με βάση την εξυγίανση του ισολογισμού, με «αιχμή του δόρατος» τη μείωση των εγχώριων MEA σε 8 δισ. ευρώ έως το 2021, έναντι 18,9 δισ. ευρωπ στα τέλη του 2019. Ο μεγάλος αμερικανικός επενδυτικός οίκος, δίνει τιμή-στόχο 0,90 ευρώ και τηρεί στάση overweight (καλύτερη της αγοράς με περιθώρια ανόδου).

 Από την πλευρά της, η J.P. Morgan δίνει τιμή-στόχο 1,10 ευρώ, τηρώντας επίσης στάση overweight.

Τέλος, σύσταση αγοράς (Buy) δίνει η Goldman Sachs για την Alpha Bank με τιμή-στόχο 0,95 ευρώ και περιθώριο ανόδου (upside) 44,4%.

Υπενθυμίζεται ότι και η Deutsche Bank έχει δώσει σύσταση αγοράς (Buy) και τιμή-στόχο 1,2 ευρώ στην πρόσφατη ανάλυσή της με τις εκτιμήσεις για τα αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου 2020 της Alpha Bank.