Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 16 Μαΐου 2018 12:59

Fraport: Ενδιαφέρον για τη διαχείριση των 23 μικρών αεροδρομίων

Το ενδιαφέρον για τη διαχείριση των 23 περιφερειακών μικρών αεροδρομίων εκδήλωσε από το βήμα του δεύτερου συνεδρίου Εισαγωγών και Μεταφορών σήμερα ο διευθύνων σύμβουλος της Fraport, Aλεξάντερ Ζινέλ.

Του Φάνη Ζώη
fzois@naftemporiki.gr 

Το ενδιαφέρον για τη διαχείριση των 23 περιφερειακών μικρών αεροδρομίων εκδήλωσε από το βήμα του δεύτερου συνεδρίου Εισαγωγών και Μεταφορών, που διοργανώνουν οι ypodomes.gr και το metaforespress.gr σήμερα ο διευθύνων σύμβουλος της Fraport, Aλεξάντερ Ζινέλ.

Η εταιρεία προτίθεται να διευρευνησει σε συνεγασία με το αρμόδιο  υπουργείο προτάσεις και δυνατότητες διαχείρισης των 23 αεροδρομίων με στόχο την αύξηση της επιβατικής κίνησης. 

Υπενθυμίζεται ότι κατά την παρουσίαση των οικονομικών αποτελεσμάτων της η εταιρεία είχε επισημάνει ότι μέσα στο 2019 θα έχει ολοκληρωθεί η αναβάθμιση των μισών από τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια, που διαχειρίζεται σήμερα, ενώ έως το 2021 η αναβάθμιση του συνόλου. 

Tα 14 ελληνικά περιφερειακά αεροδρόμια υποδέχθηκαν μέσα στο 2017 αθροιστικά  27,6 εκατομμύρια επιβάτες. Πρόκειται για επίδοση-ρεκόρ.