Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 14 Νοεμβρίου 2017 22:32

H Bayer παρουσιάζει το νέο εμπορικό σήμα xarvio™ στην Ψηφιακή Γεωργία

Τις ψηφιακές λύσεις για τη γεωργία, με την εμπορική ονομασία xarvio™, εισάγει στην αγορά η Bayer.

Τις ψηφιακές λύσεις για τη γεωργία, με την εμπορική ονομασία xarvio™, εισάγει στην αγορά η Bayer.

Η εταιρεία παρουσιάζει το brand στη φετινή Agritechnica, τη σημαντικότερη εμπορική έκθεση για αγροτικό εξοπλισμό με  2.900 εκθέτες από 52 χώρες. Η Agritechnica πραγματοποιείται από 12 έως 18 Νοεμβρίου στον εκθεσιακό χώρο του Αννόβερο στη Γερμανία.

«Στόχος μας είναι να βελτιώσουμε τη γεωργία– για τους παραγωγούς και για το περιβάλλον», δήλωσε  ο Tobias Menne, Επικεφαλής της Bayer παγκοσμίως για την Ψηφιακή Γεωργία. «Oι τεχνολογίες xarvio μπορούν να υποστηρίξουν τους παραγωγούς σε όλο τον πλανήτη να βελτιστοποιήσουν τις ποσότητες φυτοπροστατευτικών προϊόντων που χρειάζονται, κι έτσι να παράγουν περισσότερο αποδοτικά και να αυξήσουν τα κέρδη μειώνοντας παράλληλα το αποτύπωμα της γεωργίας στο περιβάλλον», πρόσθεσε ο ίδιος.

Στο περίπτερο της εμπορικής έκθεσης  G49 στο Hall 15 της Agritechnica, οι επισκέπτες μπορούν να ενημερωθούν για τις καινοτόμες λύσεις της Bayer με το νέο εμπορικό σήμα xarvio, όπως το Field Manager και το Scouting App .

Field Manager και Scouting App

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Bayer, οι λύσεις xarvio δίνουν τη δυνατότητα στους παραγωγούς να βελτιστοποιήσουν τη δυναμική των χωραφιών τους σε επίπεδο αγροτεμαχίου  και ζώνης χωραφιού.  Η εφαρμογή  Field Manager της Bayer, για παράδειγμα, θα παρέχει στους παραγωγούς στιγμιαία πρόσβαση σε αξιοποιήσιμες -σε επίπεδο αγροτεμαχίου- στρατηγικές για την πιο αποτελεσματική εφαρμογή των προϊόντων φυτοπροστασίας.

«Με το Field Manager, που χρησιμοποιεί φωτογραφίες (imaging) και τεχνολογία αισθητήρων από πχ. δορυφόρους, οι παραγωγοί έχουν πάντα την κατάσταση των χωραφιών τους στα χέρια τους, λαμβάνουν χρονοδιάγραμμα φυτοπροστασίας προσαρμοσμένο στα χωράφια τους και μπορούν να εγκαταστήσουν εφαρμογές με χάρτες μεταβλητών εξειδικευμένων σε επίπεδο ζώνης χωραφιού», είπε ο Andree-Georg Girg, Επικεφαλής Εμπορικής Προώθησης της Ψηφιακής Γεωργίας και Διευθύνων Σύμβουλος της Digital Farming GmbH στη Bayer. «Ως αποτέλεσμα, η εφαρμογή των γεωργικών εισροών μπορεί να βελτιστοποιηθεί έτσι ώστε να χρησιμοποιηθεί με ακρίβεια η ιδανική ποσότητα όταν και όπου χρειάζεται και η σοδειά να παραχθεί περισσότερο αποδοτικά», πρόσθεσε

Η νέα εφαρμογή xarvio Scouting App διευκολύνει την ανίχνευση και αναγνώριση ζιζανίων, ασθενειών της καλλιέργειας, εντόμων, επιπέδων αζώτου  και άλλων ζημιών στο φύλλο του φυτού, αφού βγάζοντας απλά μία φωτογραφία ο παραγωγός λαμβάνει την ανάλυση. Οι παραγωγοί επίσης επωφελούνται από τα στοιχεία που συλλέγονται από τους γείτονές τους: Μπορούν να δουν ποιες ασθένειες είναι σε έξαρση καθώς και την  πίεση προσβολής από έντομα σε χωράφια της περιοχής τους. Η εφαρμογή είναι τώρα διαθέσιμη σε iOS καθώς και σε Android έκδοση και είναι προσβάσιμη μέσω των appstores.