Premium Content

Δευτέρα, 12 Νοεμβρίου 2018
19:39
Παράγωγα: Δικαίωση στις επιφυλάξεις των traders από την Παρασκευή

Στην πρώτη σύνοδο της εβδομάδας εκπνοής των σειρών Νοεμβρίου, οι θεσμικοί έδωσαν πτωτική δυναμική στον 25άρη που τον οδήγησε σε υπολογίσιμες απώλειες λόγω τραπεζών. Η τιμή ανοίγματος ήταν οι 1700,22 μονάδες, με προηγούμενο κλείσιμο στις 1700,29, ήτοι με οριακό χάσμα 0,07 μονάδων.

08:51
Παράγωγα: Με επιφύλαξη στα στοιχήματά τους ξεκινούν την εβδομάδα εκπνοής

Στη δεύτερη εβδομάδα του Νοεμβρίου οι θεσμικοί έδωσαν κέρδη στον μέσο όρο της τάξης του +4%, όταν οι βασικοί δείκτες στην Ευρώπη εμφάνισαν οριακές μεταβολές, με εξαίρεση το -0,68% για την αγορά του Μιλάνου και το +1,58% στην αγορά της Μαδρίτης.

08:50
Χ.Α.: Κρίσιμη για τη συνέχεια η δυναμική των τιμών αυτή την εβδομάδα

Όλοι οι συναλλασσόμενοι στο ΧΑ γνωρίζουν ότι είναι απαραίτητο να κρατήσει ο Γ.Δ. το επίπεδο των 600 μονάδων και να ξεπεραστούν οι 660 μονάδες με αυξημένο τζίρο και σε σύντομο χρονικό διάστημα.

07:00
Ψίθυροι: «Δοκιμασία με φόντο τις 650 μονάδες»

-Την άνω πλευρά της πλάγιας κίνησης των τελευταίων εβδομάδων, μεταξύ των 650 με 610 μονάδων, φαίνεται διαγραμματικά να δοκιμάζει ο γενικός δείκτης του ελληνικού Χρηματιστηρίου, προσπαθώντας να “δηλώσει ανοδικό παρών”, μέσα στη ζώνη αντίστασης των 640 με 650 μονάδων.

07:00
Σοφόν... το ασαφές: Πιθανή αντίδραση από τριπλό πυθμένα

* Οι δεκαετίες στο χρηματιστηριακό ρεπορτάζ υποχρεώνουν σε κατασταλαγμένη άποψη για τον τρόπο που αξίζει να προσεγγίζουν οι ιδιώτες επενδυτές τις μετοχικές αξίες.

Παρασκευή, 09 Νοεμβρίου 2018
19:10
Παράγωγα: Άνοδος προ της εβδομάδας εκπνοής, αλλά με πτώση των όγκων

Στην τελευταία σύνοδο της εβδομάδας, οι θεσμικοί έδωσαν μεικτή δυναμική στον 25άρη που τον οδήγησε σε θετικό κλείσιμο.

09:33
Παράγωγα: Κινήσεις στα ΣΜΕ προ της εβδομάδας εκπνοής των σειρών Νοεμβρίου

Στην προτελευταία σύνοδο της εβδομάδας, οι θεσμικοί έδωσαν μεικτή δυναμική στον 25άρη με κίνηση σε θετικό πεδίο. Η τιμή ανοίγματος ήταν οι 1682,74 μονάδες, με ανοδικό χάσμα 1,8 μονάδων. Το ελάχιστο μέρας εμφανίστηκε στις 10:31 ήταν οι 1682,02 μονάδες.

09:33
Χ.Α.: Κρίσιμο για το φρόνημα, το φινάλε μιας εβδομάδας με άνοδο έως τώρα 3,4%

Οι διεθνείς αγορές επιβεβαίωσαν τη θέση μας πως στα μεγάλα γεγονότα υπάρχει η εκδήλωση των αντιδράσεων των βιαστικών επενδυτών στην αρχή και ακολουθούν οι κινήσεις των πιο ψύχραιμων διαχειριστών.

07:00
Ψίθυροι: Έρχονται εκποιήσεις μετοχών

- Επενδυτές, το νου σας, έρχονται εκποιήσεις μετοχών, κινηθείτε άμεσα. Με αφορμή την υιοθέτηση του Ευρωπαϊκού Κανονισμού της CSDR για τις προσφερόμενες υπηρεσίες από τα Κεντρικά Αποθετήρια Τίτλων, δρομολογήθηκαν μέσω του νόμου 4569/2018 νομοθετικές αλλαγές που σας αφορούν. Με τη νέα πραγματικότητα, το Αποθετήριο δεν δύναται να είναι χειριστής λογαριασμών επενδυτών. Ο παραπάνω νόμος προβλέπει διαδικασία ομαλής μετάβασης εντός 9 μηνών στο νέο περιβάλλον λειτουργίας που δίνει αφενός χρόνο για μεταφορά χαρτοφυλακίων σε Χειριστές Σ.Α.Τ. αλλά και συγκεκριμένες ενέργειες που οφείλουν να γίνουν από τον Διαχειριστή εντός ορισμένων ημερομηνιών.

07:00
Σοφόν... το ασαφές: Η αμφιβολία ως... συγκολλητικό υλικό

* Στις σχέσεις μεταξύ «ζευγαριών», αρκετοί σύμβουλοι σχέσεων θεωρούν καλό να υπάρχει μυστήριο και δεν διστάζουν να προτείνουν ως συγκολλητικό στη σχέση την… αμφιβολία. Η σχέση του ιδιώτη επενδυτή, σε καιρούς που τα χρηματιστήρια δεν είναι στο ζενίθ της αποδοχής τους από την κοινωνία, είναι ερωτική. Μόνο τότε θα μπορεί να αντέξει ο επενδυτής την πίστη και την προσήλωση που χρειάζεται για την παρακολούθηση των συναλλαγών καθημερινά, ακόμα και όταν ο τζίρος πέφτει κάτω από τα 50 εκατ. ευρώ. Ακόμα και όταν μερικές μετοχές του χαρτοφυλακίου του, κάνουν όγκους κάτω από τα 1.000 τεμάχια. Σε αυτό μάλλον ποντάρει και η αγοραία συναίνεση ή, όπως λέμε από αυτήν τη στήλη, η συνισταμένη των επενδυτικών επιλογών, στην οποία μεγάλο μερίδιο έχουν ξένοι θεσμικοί επενδυτές. Αφού αφήνει τον κάθε επενδυτή σε πέλαγα αμφιβολιών.