Premium Content

Τετάρτη, 18 Ιουλίου 2018
07:00
Ψίθυροι: Η Ε.Κ. για τη γνωστοποίηση συναλλαγών ΑΕΔΑΚ - ΑΕΔΟΕΕ

- Διευκρίνιση από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς σχετικά με τυχόν υποχρέωση γνωστοποίησης συναλλαγών των ΑΕΔΑΚ και των ΑΕΔΟΕΕ βάσει του Κανονισμού 600/2014 (MiFIR): «Σε απάντηση ερωτημάτων που έχουν τεθεί από φορείς της Αγοράς σχετικά με την υπαγωγή ή μη των ΑΕΔΑΚ και ΑΕΔΟΕΕ, στο πεδίο εφαρμογής του άρθρου 26 του Κανονισμού MiFIR όσον αφορά τη γνωστοποίηση συναλλαγών (Transaction Reporting), η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς διευκρινίζει τα ακόλουθα: Οι ΑΕΔΑΚ και οι ΑΕΔΟΕΕ, ως μη υπαγόμενες στο πεδίο εφαρμογής του MiFIR και δοθέντος ότι τα άρθρα των MiFID ΙΙ/MiFIR τα οποία εφαρμόζονται στις ανωτέρω εταιρείες, δεν περιλαμβάνουν το άρθρο 26 του MiFIR, δεν υποχρεούνται σε γνωστοποίηση συναλλαγών.

Τρίτη, 17 Ιουλίου 2018
07:00
Ψίθυροι: Καταβολή αντιπαροχής από ΑΕΠΕΥ για σύσταση πελατείας

- Διευκρινίσεις από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς σχετικά με την καταβολή αντιπαροχής από ΑΕΠΕΥ για σύσταση πελατείας: Στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς έχει τεθεί το ερώτημα, εάν, μετά τη θέση σε εφαρμογή της MiFID II, εξακολουθεί να ισχύει το υπ’ αριθ. 10 -295/19.4.2010 Report της CESR (Committee of European Securities Regulators), σύμφωνα με το οποίο η καταβολή αντιπαροχής από μια ΑΕΠΕΥ σε κάποιο πρόσωπο για την υπηρεσία της σύστασης πελατείας μπορεί να θεωρηθεί, ότι έχει σχεδιαστεί για τη βελτίωση της παρεχόμενης υπηρεσίας προς τον πελάτη και συνεπώς μπορεί να εξακολουθεί να καταβάλλεται, εφόσον γνωστοποιείται στον πελάτη, σύμφωνα με το άρθρο 24 παρ. 9 του ν. 4514/2018.

Δευτέρα, 16 Ιουλίου 2018
07:00
Ψίθυροι: «Πράσινο φως» για την εισαγωγή της CNL Capital

-Έχοντας διαπιστώσει την καταρχήν συνδρομή των σχετικών προϋποθέσεων εισαγωγής, η Επιτροπή Εισαγωγών και Λειτουργίας του Χ.Α. ενέκρινε την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου του συνόλου των 784.500 κοινών ονομαστικών μετοχών της CNL Capital υπό την αίρεση έγκρισης του Ενημερωτικού Δελτίου Εισαγωγής από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, επιτυχούς ολοκλήρωσης της δημόσιας προσφοράς των νέων μετοχών, σύμφωνα με τους όρους που ειδικότερα θα γνωστοποιηθούν από τον εκδότη και επίτευξης επαρκούς διασποράς των μετοχών. 

Παρασκευή, 13 Ιουλίου 2018
07:00
Ψίθυροι: Διάψευση φημών για νέο κρούσμα τύπου Folli Follie

- Ως «Βest Investment Bank - Greece» βραβεύθηκε η Axia Ventures Group από το Euromoney Awards of Excellence 2018. «Φέτος, η Axia γιορτάζει τη δέκατη επέτειό της και είναι μεγάλη μας χαρά που λαμβάνουμε για άλλη μια φορά το βραβείο “Best Investment Bank - Greece” από το Euromoney.

Πέμπτη, 12 Ιουλίου 2018
07:00
Ψίθυροι: Η στατιστική εικόνα της αγοράς παραγώγων τον Ιούνιο

- Στατιστικά στοιχεία για την αγορά παραγώγων τον Ιούνιο. Η συμμετοχή των ημεδαπών επενδυτών στα ανοιχτά συμβόλαια ήταν 97% και των αλλοδαπών 3%, ίδια ακριβώς με την αντίστοιχη του Μαΐου.

Τετάρτη, 11 Ιουλίου 2018
07:00
Σοφόν... το ασαφές: Προβλέψεις για τον Αύγουστο

Η χθεσινή συνεδρίαση αποτέλεσε μια θετική επίνευση για αισιόδοξους, βάσει της πορείας των τιμών. Καθώς το μονοπάτι που ακολούθησαν οι βασικοί δείκτες έμοιαζε αρχικά ανηφορικό, αλλά με μικρά πισωγυρίσματα και επέτρεψε στον Γ.Δ., όχι μόνο να περάσει τις 755 μονάδες, αλλά να αναγνωρίσει, στο μέσο των συναλλαγών, ως οροφή τις 758.

07:00
Ψίθυροι: Στον δρόμο για την Κύρια Αγορά η CNL Capital

- Στον δρόμο για την Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου βρίσκεται η CNL Capital -η πρώτη Εταιρεία Κεφαλαίου Επιχειρηματικών Συμμετοχών στην Ελλάδα που έχει στόχο την κάλυψη των αναγκών ρευστότητας μικρομεσαίων επιχειρήσεων- και η σχετική διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του Ιουλίου.

Τρίτη, 10 Ιουλίου 2018
19:19
Παράγωγα: Η άνοδος επιβεβαίωσε την προπορεία των ΣΜΕ έναντι του 25άρη

Στη δεύτερη σύνοδο της εβδομάδας, οι θεσμικοί έδωσαν ανοδική δυναμική στον 25άρη αλλά κίνηση σχεδόν μόνιμα σε θετικό πεδίο. Τιμή ανοίγματος ήταν οι 1970,33 μονάδες, με προηγούμενο κλείσιμο στις 1971,74, ήτοι με πτωτικό χάσμα 0,58 μονάδων. Το δε ελάχιστο μέρας στις 1969,83 έναντι των 1969,38 μονάδων, ως κατώτερο της Δευτέρας ήρθε στις 10:32.

07:51
Παράγωγα: Ψήγματα αισιοδοξίας ενώ οι όγκοι των ΣΜΕ περιορίστηκαν σε εκατοντάδες

Στη πρώτη σύνοδο της εβδομάδας, οι θεσμικοί έδωσαν μεικτή δυναμική στον 25άρη, αλλά κίνηση μόνιμα σε θετικό πεδίο. Τιμή ανοίγματος ήταν οι 1969,38 μονάδες, με ανοδικό χάσμα 4,8 μονάδων.

07:51
Χ.Α.: Οι όγκοι δεν βοηθούν τους αισιόδοξους που αναζητούν τα κίνητρα των επόμενων ημερών

Η επικοινωνία μας διακόπτεται από την άδεια του καλοκαιριού και θα ξεκινήσει πάλι τον καυτό Αύγουστο. Η ευχή μας είναι να γίνουν οι όγκοι τότε καλύτεροι από των τρεχόντων ημερών. Καθώς τώρα είναι πρακτικά αδύνατο να βοηθήσει η τεχνική ανάλυση στην πρόβλεψη και εν μέρει στην κατεύθυνση των τιμών.