Skip to main content

Deutsche Bank: Ζημίες και το γ’ τρίμηνο και βουτιά της μετοχής

Οι προκλήσεις δεν λένε να σταματήσουν για την Deutsche Bank. Η μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας έχει επιδιώξει μία ριζική αναδιάρθρωση, περιορίζοντας αισθητά τις δραστηριότητες επενδυτικής δραστηριότητας και την έκθεση στο ρίσκο και εστιάζοντας στην Ευρώπη και στους εταιρικούς πελάτες, αλλά δεν μπορεί ακόμη να ορθοποδήσει. Οι πολυετείς και άκρως δαπανηρές νομικές περιπέτειες των προηγόυμενων ετών τη στοιχειώνουν ακόμη. 

Το τρίτο τρίμηνο εμφάνισε ζημίες ύψους 832 εκατ. ευρώ, εξαιτίας του αυξημένου κόστους αναδιάρθρωσης και της αδύναμης εικόνας στον τομέα συναλλαγών σταθερού εισοδήματος. Τα νεά απογοητευτικά αποτελέσματα έστειλαν τη μετοχή της σε βουτιά 7% στο Χρηματιστήριο της Φραγκφούρτης, αλλά και στον πανευρωπαϊκό δείκτη Stoxx 600, όπου εμφανίζει σήμερα τη χειρότερη επίδοση. 

Η τράπεζα είχε προειδοποιήσει τον Ιούλιο ότι θα έρθει αντιμέτωπη με ζημίες φέτος, ανακοινώνοντας παράλληλα ένα σχέδιο αναδιάρθρωσης, που θα στοιχίσει 7,4 δισ. δολάρια, ενώ καταργεί 18.000 θέσεις εργασίας παγκοσμίως. 

Σημειώνεται ότι το δεύτερο τρίμηνο η Deutsche Bank εμφάνισε ζημίες 3,15 δισ. ευρώ, ενώ ένα χρόνο νωρίτερα είχε παράξει κέρδη 229 εκατ. ευρώ. 

naftemporiki.gr