Skip to main content

Ανάκαμψη για την αγορά Η/Υ της Δ. Ευρώπης

Αύξηση των πωλήσεων πέτυχε η αγορά ηλεκτρονικών υπολογιστών στην περιοχή της Δυτικής Ευρώπης τον Ιούλιο σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα. Ο αριθμός των υπολογιστικών συσκευών, που διατέθηκαν στην αγορά ήταν αυξημένος κατά 4% σύμφωνα με μελέτη της Context, που δημοσιοποίησε ο ΣΕΠΕ. 

 Τη ζήτηση τροφοδότησε, κατά κύριο λόγο, το αυξημένο ενδιαφέρον για ηλεκτρονικούς υπολογιστές για επαγγελματική χρήση. Από τα διαθέσιμα στοιχεία της εταιρείας προκύπτει ότι ο όγκος των πωλήσεων συσκευών για εμπορική χρήση αυξήθηκε κατά 10% σε ετήσια βάση τον Ιούλιο, μετά από την επιστροφή στην ανάπτυξη το 1ο τρίμηνο και την έντονη αύξηση των πωλήσεων, που σημειώθηκε το 2ο τρίμηνο του 2018.

Η καλή επίδοση του πρώτου μήνα του 3ου τριμήνου του έτους αφορούσε – σύμφωνα με την ανάλυση – σε όλες τις επιμέρους εμπορικές κατηγορίες: οι πωλήσεις φορητών υπολογιστών αυξήθηκαν κατά 12,5%, οι επιτραπέζιοι υπολογιστές κατά 4% και οι όγκοι σταθμών εργασίας PC κατά 13%. Οι εξαιρετικά μικροί φορητοί υπολογιστές (μικρότερο ύψος από 20 mm) παρέμειναν στο επίκεντρο της ζήτησης, με τις πωλήσεις συσκευών γραφείου να συνεχίσουν να επωφελούνται από την αυξανόμενη ζήτηση για μίνι υπολογιστές.

H εικόνα ανά την Ευρώπη 
Ο όγκος των πωλήσεων υπολογιστών για επαγγελματική χρήση ήταν ιδιαίτερα έντονος στη Βρετανία, όπου τον Ιούλιο καταγράφηκε αύξηση κατά 23% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα, όπως και στην Ισπανία, όπου οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 20,4%. Διψήφια ήταν η ανάπτυξη και στο Βέλγιο, με τις πωλήσεις να αυξάνονται κατά 22,8%, αλλά και στην Αυστρία  με άνοδο 14,8%.

Στη Σουηδία κατεγράφη αύξηση πωλήσεων 9,7%,  η γερμανική αγορά κινήθηκε ανοδικά κατά 6,1% όσο ακριβώς και η ελβετική.  Στην Πορτογαλία σημειώθηκε ανάπτυξη 2,7% και στη Γαλλία 2,2%. Στην Ιταλία, αντίθετα, ο ρυθμός ήταν αρνητικός, με τον όγκο των πωλήσεων συσκευών για εμπορική χρήση να υποχωρεί κατά 0,5%

naftemporiki.gr