Skip to main content

Νευρικότητα και απώλειες στο Χ.Α.

Έντονη νευρικότητα και συνεχείς εναλλαγές προσήμων καταγράφονται στο Χρηματιστήριο Αθηνών, εξανεμίζοντας τα πρωινά κέρδη που οδήγησαν για λίγο τον Γενικό Δείκτη πάνω από τις 820 μονάδες.

Ειδικότερα, στις 12:45, ο Γ.Δ. υποχωρεί κατά 0,61% στις 814,55 μονάδες, ενώ ο τζίρος βρίσκεται στα 22,5 εκατ. ευρώ. Ο FTSE25 χάνει 0,67% στις 262,12 μονάδες και ο τραπεζικός δείκτης καταγράφει απώλειες 0,71% στις 98,78 μονάδες.

Αν και τα πρόσημα είναι σχεδόν μοιρασμένα, η πτώση του ΟΠΑΠ, κατά 3,50%, μετατρέπεται σε “βαρίδι” υπέρ του αρνητικού προσήμου του γενικού δείκτη. Επίσης, ΔΕΗ και Eurobank ενισχύουν τις πτωτικές τάσεις, καθώς σημειώνουν απώλειες 1,79% και 2,51% αντίστοιχα.

Σύμφωνα με τους εγχώριους αναλυτές, η νευρικότητα της αγοράς είναι απόλυτα αναμενόμενη όσο πλησιάζουμε στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, ενώ στα θετικά θα πρέπει να κατατάξουμε την ψύχραιμη στάση της αγοράς απέναντι στα χειρότερα του αναμενομένου στοιχεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού, τα οποία ανακοινώθηκαν χτες.

Στο ταμπλό, η Πειριαώς κινείται με μικρά κέρδη της τάξεως του 0,32%, όπως και η Alpha Bank, η οποία βρίσκεται στο +0,21%, ενώ η Εθνική διορθώνει κατά 0,67%, μετά το εντυπωσιακό τετραήμερο ανοδικό σερί.

Ήπιες απώλειες καταγράφουν η ΜΕΤΚΑ, η ΕΕΕ, τα Ελληνικά Πετρέλαια, η Motor Oil και ο ΟΛΠ, ενώ στηρίγματα παρέχουν η Aegean, η Βιοχάλκο και η Jumbo.