Skip to main content

Monte dei Paschi: Κατά της άμεσης αύξησης κεφαλαίου, ο κορυφαίος οικονομικός σύμβουλος της Μελόνι

Η ιταλική Banca Monte dei Paschi θα πρέπει να καθυστερήσει τα σχέδιά της για άντληση κεφαλαίου 2,5 δισ. ευρώ, συνέστησε o κορυφαίος οικονομικός σύμβουλος της Τζόρτζια Μελόνι.

«Πρέπει να ανακαλέσουμε την απόφαση για την αύξηση κεφαλαίου», δήλωσε στο Bloomberg ο Μαουρίτσιο Λέο, ο οποίος συντονίζει το τμήμα οικονομικών και οικονομικών του ακροδεξιού κόμματος Αδελφοί της Ιταλίας. «Είναι μια δύσκολη στιγμή και είναι καλύτερα να περιμένουμε τη νέα κυβέρνηση».

Η Monte dei Paschi, η παλαιότερη τράπεζα στον κόσμο, έλαβε πακέτο διάσωσης 5,4 δισ. ευρώ από την ιταλική κυβέρνηση το 2017. Τώρα επιδιώκει να περικόψει περίπου 4.000 θέσεις εργασίας σε μια προσπάθεια να ενισχύσει τα αποθεματικά κεφαλαίου και την κερδοφορία.

Το κόμμα της Μελόνι βρίσκεται επί του παρόντος στην πρώτη θέση, εκτιμάται ότι θα λάβει το 25% των ψήφων στις γενικές εκλογές που θα διεξαχθούν στις 25 Σεπτεμβρίου, μπροστά από το αριστερό Δημοκρατικό Κόμμα, με 22%.

«Η <onte dei Paschi είναι μια σημαντική επιχείρηση, που πρέπει να προστατεύει τόσο τις θέσεις εργασίας όσο και ένα στρατηγικό πλεονέκτημα για την ιταλική οικονομία», δήλωσε ο Λέο.

naftemporiki.gr