Skip to main content

Το Ether «τρέχει», το Bitcoin ακολουθεί ασθμαίνοντας

Οι επενδυτές στην αγορά των κρυπτονομισμάτων είναι μαθημένοι σε ένα τρενάκι του τρόμου. Οι πιέσεις ήταν εντονότατες φέτος και η αιμορραγία μεγάλη για τα περισσότερα ψηφιακά νομίσματα. Μετά τα χαμηλά του Ιουνίου, όμως, δεν ανακάμπτουν όλα με τους ίδιους ρυθμούς. Το Ether επιδίδεται από τον Ιούνιο σε ένα ράλι που δεν μπορεί να ακολουθήσει το Bitcoin. 

Το Bitcoin διολίσθησε στα χαμηλά των 17.601 δολαρίων στις 16 Ιουνίου και έκτοτε έχει ανακάμψει περίπου 31%. Σήμερα υποχωρεί 3% σε σχέση με την Πέμπτη, στα 22,716.59 δολάρια, τα χαμηλότερα επίπεδα από τις 10 Αυγούστου.

Το Ether έπεσε στο πρόσφατο χαμηλό του στις 19 Ιουνίου, στα 880,93 δολάρια και έκτοτε έχει δει την τιμή του να ενισχύεται 106%. Η μεγάλη αυτή διαφορά στην ανάκαμψη των δύο μεγαλύτερων κρυπτονομισμάτων της αγοράς έχει να κάνει με τη μεγάλη αναβάθμιση που έρχεται στο blockchain του Ethereum. 

H αναβάθμιση του Ethereum, που έχει ονομαστεί «merge», έχει προγραμματιστεί να λάβει χώρα στις 15 Σεπτεμβρίου ύστερα από πολυάριθμες αναβολές. Οι υποστηρικτές της τονίζουν ότι το δίκτυο του Ethereum θα γίνει ταχύτερο και πιο αποδοτικό ενεργειακά. 

naftemporiki.gr