Skip to main content

Μακρόν για συναντήσεις με Uber: «Είμαι υπερήφανος. Θα το ξανάκανα»

«Εγώ, είμαι παρά πολύ περήφανος. (…) είναι πολύ δύσκολο να δημιουργήσεις θέσεις εργασίας χωρίς επιχειρήσεις και χωρίς επιχειρηματίες», είπε ειρωνικά o Εμανουέλ Μακρόν απαντώντας σε ερωτήσεις που του έκαναν δημοσιογράφοι με αφορμή τα  δημοσιεύματα του Guardian και της Monde που τον ενέπλεκαν σε μυστικές συμφωνίες με την Uber, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στα γραφεία της επιχείρησης στην Γκρενόμπλ.

«Δημιουργούμε μια είδους ατμόσφαιρα ότι δηλαδή οι επιχειρηματίες, κυρίως οι ξένοι, είναι κακό. Εγώ αναλαμβάνω εντελώς (την ευθύνη) κοιτάζοντας σας στα μάτια! Συνάντησα επιχειρηματίες! Τι τρομερό! Τους είδα, πάντα επίσημα παρουσία συνεργατών. Είμαι περήφανος. Δημιούργησαν δουλειές στη Γαλλία. Είμαι υπερήφανος γι’ αυτό. Και ξέρετε κάτι; Θα το έκανα αύριο και μεθαύριο», τόνισε.

Όταν οι δημοσιογράφοι τον πίεσαν να σχολιάσει τις αποκαλύψεις περί άμεσης εμπλοκής του στην εγκαθίδρυση της Uber στη Γαλλία, ο Γάλλος πρόεδρος είχε την εξής καυστική απάντηση:

«Όπως θα έλεγε ένας προηγούμενος Πρόεδρος, μού ακουμπάνε το ένα χωρίς να κουνηθεί το άλλο», είπε ο Μακρόν αναφερόμενος στους… όρχεις και σε μια περίφημη φράση που είχε πει ο Ζακ Σιράκ, όπως αναφέρει στην ανταπόκρισή της η ΕΡΤ.