Skip to main content

Πλαφόν στην τιμή των PCR τεστ: Στα 47 ευρώ από την Πέμπτη

Στα 47 ευρώ (35 ευρώ για την ανάλυση δείγματος + 12 ευρώ για τη δειγματοληψία) ορίζεται το πλαφόν στις τιμές των PCR τεστ, όπως ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του υπουργείου Ανάπτυξης.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση, στα διαγνωστικά εργαστήρια και στις ιδιωτικές κλινικές από την Πέμπτη 06/01/2022 τροποποιούνται τα ανώτατα όρια τιμής χρέωσης (πλαφόν) για τον διαγνωστικό έλεγχο με τη μέθοδο PCR ως εξής:

1. Ανώτατο όριο τιμής χρέωσης παροχής υπηρεσίας (ανάλυση δείγματος κ.λπ.), περιλαμβανόμενων των απαιτούμενων αντιδραστηρίων και αναλώσιμων υλικών, το ποσό των τριάντα πέντε (35) ευρώ.

2. Ανώτατο όριο τιμής χρέωσης της δειγματοληψίας στα ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια και στις ιδιωτικές κλινικές, το ποσό των δώδεκα (12) ευρώ.

Όπως διευκρινίζεται, τα παραπάνω ανώτατα όρια τιμής χρέωσης δεν εφαρμόζονται στην περίπτωση κατά την οποία η δειγματοληψία πραγματοποιείται εκτός ιδιωτικών διαγνωστικών εργαστηρίων και ιδιωτικών κλινικών οπότε η τιμή τους διαμορφώνεται ελεύθερα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η σχετική απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, βρίσκεται σε διαδικασία έκδοσης.

ΣΥΡΙΖΑ: Να αφήσουν την κοροϊδία και να συνταγογραφήσουν δωρεάν τεστ

Για «κοροϊδία» έκανε λόγο από την πλευρά της η αξιωματική αντιπολίτευση, καλώντας την κυβέρνηση να συνταγογραφήσει δωρεάν τα μοριακά και τα rapid test.

«Μία οικογένεια αντί να πληρώνει 240 ευρώ την εβδομάδα για να δει αν έχει νοσήσει, θα πληρώνει 200. Οι άνθρωποι δεν έχουν επαφή με την πραγματικότητα, την απαραίτητη ιχνηλάτηση των κρουσμάτων και την οικονομική αδυναμία των νοικοκυριών να ανταπεξέλθουν ακόμα και στα απαραίτητα εν μέσω εκρηκτικής ακρίβειας» ανέφερε ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και πρόσθεσε: «Η κυβέρνηση να αφήσει την κοροϊδία και να συνταγογραφήσει δωρεάν τα μοριακά και τα rapid test, όπως γίνεται σε όλες σχεδόν τις ευρωπαϊκές χώρες».

naftemporiki.gr