Skip to main content

Πέθανε ο «αιώνιος αρχηγός της ΑΕΚ», Στέλιος Σεραφείδης

Έφυγε σήμερα από τη ζωή ο Στέλιος Σεραφείδης, εμβληματική μορφή της ΑΕΚ, «αιώνιος αρχηγός της ομάδας», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ.

Ο 86χρονος θρυλικός τερματοφύλακας, ο οποίος δεν πρόλαβε να δει την ΑΕΚ να επιστρέφει στη Νέα Φιλαδέλφεια, αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας, ειδικά τους τελευταίους μήνες. Ήταν όμως πάντα κοντά στην ομάδα.

Τον Σεπτέμβριο όταν πήρε εξιτήριο από το «Υγεία» και πήγε αμέσως στο γήπεδο για να δει την ΑΕΚ στο ματς με τη Λαμία.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΕΚ

«Βυθισμένη στην πιο βαθιά θλίψη η οικογένεια της ΑΕΚ αποχαιρετά με σεβασμό και δέος τον αιώνιο αρχηγό της ομάδας μας, Στέλιο Σεραφείδη.

Η μορφή του, η ψυχή του, το αγωνιστικό του πάθος και η προσήλωσή του στην κιτρινόμαυρη ιδέα ταυτίστηκαν με την ίδια την ΑΕΚ. Η ανιδιοτέλειά του απέναντι στην αγαπημένη του ομάδα πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα για όλους μας.

Ο τεράστιος αγώνας, που έδωσε για να προλάβει να μπει στο νέο μας γήπεδο μπορεί τυπικά να μην δικαιώθηκε, αλλά η ψυχή του θα ζει αιώνια ανάμεσά μας και θα υπάρχει σε κάθε γωνιά του σπιτιού μας.

Όπως αιώνιοι ήταν οι αγώνες που έδωσε για να πραγματοποιηθεί αυτό το όνειρο της ομάδας μας, την οποία αγάπησε περισσότερο και από τη ζωή του.

Η διοίκηση της ΠΑΕ ΑΕΚ, οι συμπαίκτες του και ολόκληρος ο σύνδεσμος παλαιμάχων της ΑΕΚ και το ποδοσφαιρικό τμήμα αποχαιρετούν τον ηγέτη της ομάδας μας και απευθύνουν τα πιο ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Καλό ταξίδι, Στέλιο Σεραφείδη!
Καλό ταξίδι, αιώνιε αρχηγέ της ΑΕΚ!»

21 χρόνια παίκτης της ΑΕΚ

Ο Στέλιος Σεραφείδης ξεκίνησε από τους Παίδες Αιγάλεω και στη συνέχεια βρέθηκε για έναν χρόνο στον Απόλλωνα Αθηνών.

Το 1951 σε ηλικία 16 ετών εντάχθηκε στην ΑΕΚ,  όπου παρέμεινε για περισσότερα από 20 χρόνια, έως το 1972, όταν και αποσύρθηκε από την ενεργό δράση, σε ηλικία 37 ετών. Αγωνίστηκε συνολικά σε περισσότερους από 300 αγώνες ως τερματοφύλακας.

Μετά την ολοκλήρωση της ποδοσφαιρικής του καριέρας ασχολήθηκε με την προπονητική, εργαζόμενος κυρίως στις υποδομές της ΑΕΚ.

Ήταν για χρόνια ο προπονητής τερματοφυλάκων της ΑΕΚ, θέση από την οποία αποχώρησε το 1995. Κατόπιν, συνέχισε στις ακαδημίες του συλλόγου, ασχολούμενος και με το ποδόσφαιρο σάλας.

Υπήρξε επίσης πρόεδρος του Συνδέσμου Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ.