Skip to main content

Γ. Οικονόμου: Βασική πρόθεση της κυβέρνησης το άνοιγμα των σχολείων με ασφάλεια

Το άνοιγμα των σχολείων παραμένει βασική πρόθεση της κυβέρνησης, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, προσθέτοντας ότι αναμένονται οι σχετικές εισηγήσεις της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων που συνεδριάζουν το μεσημέρι για το θέμα.

«Το μεσημέρι συνεδριάζει η Επιτροπή των ειδικών. Αντικείμενο της συνεδρίασης θα ειναι το άνοιγμα των σχολείων. Βασική πρόθεσή μας παραμένει τα σχολεία να ανοίξουν και να ανοίξουν με ασφάλεια για τους μαθητές τους εκπαιδευτικούς. Θα κάνουμε ό,τι απαιτείται, ό,τι μας εισηγηθούν οι ειδικοί προκειμένου να πετύχουμε αυτούς τους δυο στόχους» διαβεβαίωσε.

Όπως είπε, η επαναλειτουργία των σχολείων είναι σημαντική τόσο για εκπαιδευτικούς, όσο και για ψυχολογικούς και κοινωνικούς λόγους. Διαβεβαίωσε παράλληλα πως κάθε βήμα θα γίνει με μέριμνα για την εξασφάλιση της υγείας των μαθητών και με όποιο πρωτόκολλο κριθεί αναγκαίο.

«Θα περιγραφεί ένα πρωτόκολλο που θα διασφαλίζει την υγεία και των παιδιών και των εκπαιδευτικών και το οποίο θα ακολουθήσουμε με μεγάλη προσήλωση» συνέχισε, προσθέτοντας πως τα σχολεία ανοίγουν και σε άλλες χώρες της Ευρώπης «γιατί παντου τα δεδομένα ειναι παρόμοια και γιατί η ανάγκη για δια ζώσης εκπαίδευση είναι η ίδια». 

Για το ενδεχόμενο νέων μέτρων και επέκτασης των υποχρεωτικών εμβολιασμών

Ερωτηθείς αν η κυβέρνηση εξετάζει την λήψη πρόσθετων μέτρων ή επέκταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε ότι «στην παρουσα φάση εστιάζουμε στην εφαρμογή του πλαισίου που ήδη υπάρχει και σταθμίζουμε τα δεδομένα σε ό,τι αφορά τα μεγέθη και της μετάλλαξης Όμικρον και της εμβολιαστικής κάλυψης». Σημείωσε πάντως πως «όποιο αναγκαίο μέτρο χρειαστεί να πάρουμε είμαστε εδώ να το συζητήσουμε αρκεί να εχει ουσιαστική συνεισφορά είναι εφαρμόσιμο».

naftemporiki.gr