Skip to main content

Συνεχίζεται το θετικό μομέντουμ στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Ανοδικά κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια σήμερα καθώς συνεχίζεται η θετική δυναμική του νέου έτους στις παγκόσμιες αγορές.

O πανευρωπαϊκός δείκτης μετοχών Stoxx 600 καταγράφει κέρδη 0,7%, με όλους τους κλάδους – εκτός από τις μετοχές υγείας και τις χημικές μετοχές – να καταγράφουν κέρδη.

Στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX ενισχύεται 0,51%. Ο FTSE του Λονδίνου σημειώνει ισχυρά κέρδη 1,24%. Στο Παρίσι ο CAC διαπραγματεύεται στο +1,18%. Ο FTSE MIB στο Μιλάνο καταγράφει άνοδο 0,54%.

Οι μετοχές των αεροπορικών και των ταξιδιωτικών εταιρειών ήταν αυτές με τα μεγαλύτερα κέρδη, με τον κλάδο να σημειώνει άνοδο 3,4%. Η International Consolidated Airlines Group και η Wizz Air σημείωναν άνοδο 10% και οι δύο, ενώ κέρδη 7% σημείωνε η γερμανική ταξιδιωτική εταιρεία TUI.

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια ξεκίνησαν χθες ανοδικά το 2022, με τους δείκτες των περισσότερων χωρών της περιοχής να κλείνουν με κέρδη την πρώτη συνεδρίαση του νέου έτους.

Υπάρχει ακόμα μεγάλη αβεβαιότητα σχετικά με την πανδημία Covid-19, ωστόσο, με πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο να επιβάλλουν εκ νέου περιορισμούς ή lockdown για να σταματήσουν την εξάπλωση της εξαιρετικά μεταδοτικής παραλλαγής Όμικρον.

Ο πληθωρισμός και η νομισματική πολιτική θα είναι βασικά θέματα για το 2022, καθώς οι επενδυτές αναμένουν ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve) θα αυξήσει τα επιτόκια το επόμενο έτος για να βοηθήσει στην ανακούφιση της ανόδου των τιμών για τους καταναλωτές.

naftemporiki.gr