Skip to main content

ΟΠΕΚ: Έως το τέλος του 2022 η επιστροφή της παγκόσμιας ζήτησης πετρελαίου σε προ πανδημίας επίπεδα

Η παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου αναμένεται να επιστρέψει σε επίπεδα προ πανδημίας μέχρι το τέλος του 2022, δήλωσε τη Δευτέρα ο εκλεγμένος γενικός γραμματέας του ΟΠΕΚ, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Αραμπίγια.

Ο Χάιταμ αλ-Γκάις, πρώην επικεφαλής του Κουβέιτ στον ΟΠΕΚ από το 2017 έως τον Ιούνιο του 2021, δήλωσε επίσης στο Αλ Αραμπίγια ότι ο Οργανισμός Εξαγωγών Πετρελαιοπαραγωγών Χωρών και οι εταίροι του (ΟΠΕΚ+) έχουν σημαντικό ρόλο στη διασφάλιση της σταθερότητας και της ισορροπίας στις αγορές πετρελαίου.

Ο ΟΠΕΚ αποφάσισε σήμερα τον διορισμό του αλ-Γκάις στη θέση του γενικού γραμματέα. Ο Χάιταμ αλ-Γκάις θα αναλάβει τα καθήκοντά του την 1η Αυγούστου και η θητεία του θα είναι τριετής, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΟΠΕΚ.

Ο Χάιταμ αλ-Γκάις, βετεράνος της Kuwait Petroleum Corporation (KPC), είναι για την ώρα αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος για το διεθνές μάρκετινγκ στην KPC.

Στη συνεδρίαση τα μέλη του ΟΠΕΚ εξέφρασαν την εκτίμησή τους στον Μοχάμαντ Σανούσι Μπαρκίντο, από τη Νιγηρία, για τις δύο θητείες του ως γενικός διευθυντής του Οργανισμού από την 1η Αυγούστου 2016 έως τις 31 Ιουλίου 2022.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters, Xinhua