Skip to main content

Κοντονής: «Παράθυρο» για δίκη στην Ελλάδα των 8 Τούρκων στρατιωτικών

Οι οκτώ Τούρκοι στρατιωτικοί που κατέφυγαν στην Αλεξανδρούπολη μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα στη γείτονα μπορεί να δικαστούν στη χώρα μας δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, διευκρινίζοντας ότι το ενδεχόμενο αυτό θα εξεταστεί από την κυβέρνηση σε περίπτωση που το ζητήσει η Τουρκία.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου απαντώντας σε σχετική ερώτηση εξέφρασε την άποψη ότι υπάρχει η δυνατότητα εκ της ποινικής νομοθεσίας, σύμφωνα με το άρθρο 8 του Ποινικού Κώδικα, οι οκτώ Τούρκοι να δικαστούν στην Ελλάδα για τα αδικήματα που φέρονται να τέλεσαν στην αλλοδαπή.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης «το θέμα είναι να έχουμε μια δίκαιη δίκη, όπως είπε και ο πρωθυπουργός στον πρόεδρο Ερντογάν».

Όσον αφορά το θέμα της έκδοσής τους ο κ. Κοντονής υπογράμμισε ότι κάτι τέτοιο έχει κλείσει οριστικά. «Είναι απολύτως σεβαστή από όλους μας η απόφαση του Αρείου Πάγου. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί κάποιοι νομικοί κύκλοι το επαναφέρουν. Η υπόθεση είναι στη Δικαιοσύνη. Πολλή φασαρία για το τίποτα», κατέληξε.