Skip to main content

Γ. Λούκος: Ανακοίνωση του τομέα πολιτισμού του ΠΑΣΟΚ για την απομάκρυνσή του

Ανακοίνωση για την απομάκρυνση του Γιώργου Λούκου από την προεδρία του Φεστιβάλ Αθηνών εκδόθηκε από τον τομέα πολιτισμού του ΠΑΣΟΚ.

Η ανακοίνωση

Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε πως ο Γιώργος Λούκος έδωσε νέα πνοή στο Ελληνικό Φεστιβάλ. Φιλοξενώντας ρηξικέλευθες παραστάσεις διεθνούς φήμης σκηνοθετών και ηθοποιών το μετέτρεψε σε ένα παγκόσμιο καλλιτεχνικό γεγονός, στηρίζοντας όμως παράλληλα εξαιρετικούς νέους αλλά και παλιότερους Έλληνες δημιουργούς.

Οι καταγγελίες σε βάρος του είναι σίγουρα σοβαρές και πρέπει άμεσα να ελεγχθούν. Η πραγματικότητα όμως είναι πως (και) στον Πολιτισμό η κυβέρνηση δεν εκπέμπει πλέον καμιά αξιοπιστία. Ο Γιώργος Λούκος πληροφορήθηκε την αποπομπή του από τους δημοσιογράφους και είδε το όνομά του να προστίθεται στην άτυπη λίστα των άγαρμπα «καρατομηθέντων» από τον εκάστοτε ΥΠΠΟ του ΣΥΡΙΖΑ. Υπενθυμίζουμε πως με ανάλογο άκομψο τρόπο έχουν απομακρυνθεί τόσο ο Σωτήρης Χατζάκης από το Εθνικό Θέατρο όσο και ο Γιάννης Βούρος από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος.

Οι πληροφορίες πως ο Γιώργος Λούκος προκαλούσε εδώ και καιρό «δυσφορία» σε συγκεκριμένα άτομα στην πλατεία Κουμουνδούρου περιπλέκουν ακόμα περισσότερο την κατάσταση ενώ γίνεται πλέον ξεκάθαρο πως η κυβέρνηση λειτουργεί με δύο μέτρα και δύο σταθμά: Το τεκμήριο της αθωότητας ισχύει για υπουργούς που «ξεχνούν» να δηλώσουν εκατομμύρια ευρώ αλλά εξαϋλώνεται όταν αφορά ανθρώπους που έχουν προσφέρει τα μέγιστα στον πολιτισμό της χώρας.