Skip to main content

Βαθύ κόκκινο στα ταμπλό των χρηματιστηρίων

Σήμα φυγής από το ρίσκο έχουν λάβει σήμερα οι επενδυτές στις διεθνείς αγορές μετοχών. Οι τεχνολογικές μετοχές δέχονται τις ισχυρότερες πιέσεις μετά και τη χθεσινοβραδινή βουτιά του Nasdaq, αλλά κανείς κλάδος δεν ξεφεύγει των ρευστοποιήσεων. Οι επενδυτές γυρίζουν την πλάτη και στα κρυπτονομίσματα, με τις τιμές των Bitcoin και Ether να κάνουν νέα βουτιά. 

Αναλυτικότερα, στις 14:45 ώρα Ελλάδος ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 καταγράφει απώλειες 1,3%, με το σύνολο των κλάδων του να βρίσκονται σε αρνητικό έδαφος. Αυτός της τεχνολογίας σημειώνει πτώση άνω του 2%. Βαρύ είναι το κλίμα σε Φρανκφούρτη, Παρίσι και Μιλάνο με τους δείκτες να καταγράφουν απώλειες από 1,3% έως 1,5%. Πιο ήπιες οι ρευστοποιήσεις στο Λονδίνο με τον FTSE 100 να υποχωρεί 0,65%. 

Οι επενδυτές στην Ευρώπη πήραν τη σκυτάλη των ρευστοποιήσεων από την Ασία και τις ΗΠΑ. Νωρίς το πρωί ο Nikkei 225 στο Τόκιο κατέγραψε πτώση 2,88%, ακολουθώντας τη χθεσινοβραδινή βουτιά των δεικτών στη Wall Street. Στην πρώτη πτωτική συνεδρίαση του έτους ο Dow Jones υποχώρησε περισσότερο από 1% και ο S&P 500 – ο πλέον αντιπροσωπευτικός δείκτης των αμερικανικών μετοχών- κατέγραψε απώλειες σχεδόν 2%. Σφυροκόπημα δέχθηκαν οι τεχνολογικές μετοχές με αποτέλεσμα ο Nasdaq να κλείσει με απώλειες 3,3%.

Θύματα της φυγής από το ρίσκο είναι και τα κρυπτονομίσματα. Το Bitcoin με νέα βουτιά 7% διαπραγματεύεται κοντά στα 43.200 δολάρια, σύμφωνα με την CoinDesk. Νωρίτερα το δημοφιλέστερο κρυπτονόμισμα στον πλανήτη υποχώρησε έως και τα 42.503,88 δολάρια- τα χαμηλότερα επίπεδα εδώ και περισσότερο από έναν μήνα. Ακόμη ισχυρότερη η πίεση για το δεύτερο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα, με την τιμή του να καταγράφει πτώση σχεδόν 10% στα 3.452,58 δολάρια.
 

naftemporiki.gr