Skip to main content

Το… σερί του ο Ολυμπιακός, 3-1 τον Πανιώνιο

Όπως έκλεισε το 2015, δηλαδή με νίκη έτσι ξεκίνησε και το 2016 για τον Ολυμπιακό, που πέρασε με 3-1 από τη Νέα Σμύρνη απέναντι στον Πανιώνιο, στην πρεμιέρα του δεύτερου γύρου στη Σούπερ Λίγκα.

Για την ομάδα του Μάρκο Σίλβα, που «πετάει» προς την κατάκτηση και του φετινού πρωταθλήματος, η σημερινή ήταν η 16η νίκη σε ισάριθμους αγώνες, συμπεριλαμβανομένου εκείνου με τον Παναθηναϊκό που δεν έγινε και το οποίο οι «ερυθρόλευκοι» πήραν στα χαρτιά.

Η πειραϊκή ομάδα έφτασε στη νίκη αφού προηγουμένως, κι όπως έχει συμβεί κι άλλες φορές φέτος, «πέταξε» το πρώτο ημίχρονο που έκλεισε στο 0-0. Οι παίκτες του Μαρίνου Ουζουνίδη πίεζαν από ψηλά και δυσκόλευαν την πρώτη πάσα, ενώ με πολύ τρέξιμο δεν άφηναν χώρους δράσης στους Ντομίνγκες Φορτούνη, που βρέθηκαν και πάλι στην ίδια ενδεκάδα, αλλά και στον Ντουρμάζ.

Ουσιαστικά, οι αξιομνημόνευτες στιγμές στο πρώτο 45λεπτο ήταν μόνο δύο και μοιρασμένες: ο Βιγιάλμπα στο 19΄ τελείωσε κάκιστα μια φάση πολλά υποσχόμενη για την ομάδα του, ενώ η κεφαλιά – ψαράκι του Κασάμι στο 39΄ έστειλε την μπάλα να χτυπήσει στο αριστερό δοκάρι του Διούδη.

Στο δεύτερο ημίχρονο όμως ο Ολυμπιακός «ανέβασε ταχύτητα», άρχισε να κυκλοφορεί την μπάλα πιο γρήγορα και εισέπραξε τα οφέλη της ανόδου του στο 56΄, όταν ο Τσόρι άνοιξε το σκορ ύστερα από απίθανη ενέργεια του Φορτούνη, που σε πολύ μικρό χώρο ντρίμπλαρε 2-3 αντιπάλους στη μεγάλη περιοχή και πέρασε την ασίστ στον Αργεντινό άσο.

Οι φιλοξενούμενοι δεν χάρηκαν πάντως για πολύ, αφού στο 63΄ και σε εκτέλεση φάουλ του Μπακασέτα ο Κάσαμι δεν τραβήχτηκε για το οφ σάιντ και ο προωθημένος Ρισβάνης ισοφάρισε με το πρώτο γκολ της καριέρας του στη Σούπερ Λίγκα, μόνο που ούτε οι «κυανέρυθροι» έμελλε να μείνουν για πολύ ώρα με τη χαρά.

Αφού στο 71΄ ο Σαλίνο αστόχησε από θέση φορ σε γύρισμα του Πάρντο, η είσοδος του οποίου είχε εν τω μεταξύ προκαλέσει αμυντικό ρήγμα στη δεξιά πλευρά του Πανιωνίου, ο Ολυμπιακός ανέκτησε το προβάδισμα με γκολ του Κολομβιανού στο 73΄.

Ύστερα από σέντρα του Ντομίνγκες και μετά από κόρνερ που οι γηπεδούχοι είχαν αμφισβητήσει, ο Φορτούνης σούταρε στο δοκάρι, ο Διούδης προσπάθησε να αποκρούσει στέλνοντας την μπάλα στον Οικονόμου που αιφνιδιάστηκε και ο Πάρντο μπήκε ανάμεσά τους και απλώς έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα.

Η συνεισφορά του Νοτιοαμερικανού στο παιχνίδι της ομάδας του δεν είχε όμως ολοκληρωθεί, αφού στο 80ό λεπτό ήταν και πάλι εκείνος που με ωραία σέντρα περίπου στο σημείο του πέναλτι βρήκε τον Ιντέγε, ο οποίος πρόλαβε τον Χατζηισαΐα και με πλασέ στην κίνηση έγραψε το τελικό 1-3.