Skip to main content

Bitcoin: Βουτιά 40% από το ρεκόρ των 69.000 δολαρίων

Το Bitcoin συνεχίζει την πτώση εβδομάδων την Παρασκευή, υποχωρώντας κάτω από τα 42.000 δολάρια σε επίπεδο που είχε να φτάσει από τον Σεπτέμβριο.

Το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα υποχώρησε έως και 4,9% στα 41.008 δολάρια, σημειώνοντας πτώση περίπου 40% από το ρεκόρ του κοντά στα 69.000 δολάρια που έφτασε στις 10 Νοεμβρίου. Το δεύτερο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα, Ether, έπεσε έως και 9% στο χαμηλότερο επίπεδό του από τις 30 Σεπτεμβρίου

Η υποχώρηση έρχεται λίγο μετά τη συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας τον Δεκέμβριο, που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη, που επισήμαναν την πιθανότητα νωρίτερα και ταχύτερης από την αναμενόμενη αύξηση των επιτοκίων.

«Η πρόθεση της Fed να μειώσει το μέγεθος του ισολογισμού το 1ο τρίμηνο του 2022 είναι η κύρια αιτία αυτού του ξεπούλημα», ανέφεραν οι στρατηγικοί αναλυτές του Fundstrat σε σημείωμα την Πέμπτη. «Δυστυχώς, καμία άμεση υποστήριξη δεν φαίνεται πιθανή πριν από τα χαμηλά του Σεπτεμβρίου του 2021 στα 39.573 $, με διαλείμματα αυτού που οδηγούν στο κάτω μέρος του περασμένου καλοκαιριού Μαΐου-Ιουλίου».

Το Bitcoin κέρδισε περίπου 60% πέρυσι, ξεπερνώντας τις άλλες κατηγορίες περιουσιακών στοιχείων εν μέσω μιας αφήγησης που περιλάμβανε θεσμική υιοθέτηση, προστασία από τον πληθωρισμό και διαφοροποίηση επενδύσεων. Αντιμετώπισε δυσκολίες τις τελευταίες εβδομάδες, ωστόσο, εν μέσω μιας ασταθούς περιόδου για τις χρηματοπιστωτικές αγορές.

Ο αυξανόμενος πληθωρισμός οδηγεί τις κεντρικές τράπεζες σε αυστηροποίηση της νομισματικής πολιτικής, απειλώντας να μειώσει τη ρευστότητα που οδήγησε υψηλότερα ένα ευρύ φάσμα περιουσιακών στοιχείων.

naftemporiki.gr