Skip to main content

Βόλεϊ: Ασταμάτητος ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε το 2018 το ίδιο εντυπωσιακά με το φινάλε του 2017 και ολοκλήρωσε τον πρώτο γύρο με την απόλυτη συγκομιδή βαθμών. Στο ντέρμπι γοήτρου νίκησε 3-0 τον Παναθηναϊκού και πήρε το 11ο τρίποντο σε ισάριθμους αγώνες.

Mε όπλο το σερβίς, που του απέφερε 12 άσσους και σαφή ανωτερότητα σε όλους τους τομείς, οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν δίκαια και προσπέρασε χωρίς απώλειες τον ενθουσιασμό των «πρασίνων» στο πρώτο σετ.

Ο Παναθηναϊκός, έχοντας στο πλευρό του τους οπαδούς του που γέμισαν το Μετς, μπήκε καλά στον αγώνα, ρίσκαρε στο σερβίς και με βασικό ακραίο τον Ένσινγκ στη θέση του Ανδρεόπουλου κατάφερε να αιφνιδιάσει τους «ερυθυρόλευκους» κι έχασε δύο σετ μπολ (24-23, 25-24) για να κατακτήσει το σετ.

Ο πρώτος γύρος ολοκληρώθηκε με έκπληξη, καθώς ο Ηρακλής επικράτησε 3-2 του ΠΑΟΚ στο κλειστό της Μίκρας, διατήρησε το φετινό εντός έδρας αήττητο και άνοιξε την ψαλίδα της διαφοράς του πρωταθλητή από τον Ολυμπιακό στους 9 βαθμούς, με παιχνίδι λιγότερο. 

Με πρωταγωνιστές τους Τάπια, Χαραλαμπίδη ο Ηρακλής Χαλκίδας πέρασε νικηφόρα από το Αιγίνιο (3-10, στην πρώτη αναμέτρηση με τη Νίκη. Η ομάδα του Σπύρου Γκολίτση σημείωσε την έβδομη νίκη της και  τρίτη εκτός έδρας, που την ανέβασε στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Με σερβίς… φωτιά, που απέφερε 14 άσσους και βελτιωμένος σε επίθεση και υποδοχή, ο Παμβοχαϊκός πέρασε νικηφόρα από το ανακαινισμένο Κουκούλι επικρατώντας της Παναχαϊκής με 3-0 και σημειώνοντας την τέταρτη φετινή νίκη.

Η Παναχαϊκή, στο ντεμπούτο του Σταύρου Σταματόπουλου στον πάγκο, έβγαλε ενθουσιασμό αλλά δεν μπόρεσε να αντιμετωπίσει την υπεροπλία των Κορινθίων και κυρίως να απαντήσει στα σερβίς των Παλέντζα, Μουνίθ και Γκαλντστόουν. Η ομάδα της Πάτρας παρέμεινε στους 2 βαθμούς και χωρίς νίκη στο πρωτάθλημα.

Μεγάλη εκτός έδρας νίκη και για τον Εθνικό Πειραιά, που πέρασε με 3-1 από το «Ζηρίνειο» απέναντι στην Κηφισιά και ανέβηκε στην έκτη θέση της κατάταξης, δίνοντας συνέχεια στην πολύ καλή πορεία του.