Skip to main content

Βρετανία: «500 εκατ. λίρες θα φέρει στην οικονομία ο πριγκιπικός γάμος Χάρι – Μέγκαν»

Κατά 500 εκατ. λίρες (περίπου 564 εκατ. ευρώ) αναμένεται να ενισχύσει τη βρετανική οικονομία ο γάμος του πρίγκιπα Χάρι με την Αμερικανίδα ηθοποιό Μέγκαν Μαρκλ, σύμφωνα με εκτίμηση της εταιρείας συμβούλων επιχειρήσεων Brand Finance.

Η εταιρεία, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το Reuters, εκτιμά πως ο γάμος θα προσελκύσει το ενδιαφέρον πολλών τουριστών, ενώ παράλληλα και οι ίδιοι οι Βρετανοί θα συνεισφέρουν στην ενίσχυση της οικονομίας της χώρας τους, στο πλαίσιο των εορτασμών.

Βάσει στοιχείων της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, τα οποία επικαλείται η εταιρεία, ο γάμος του πρίγκιπα Ουίλιαμ -μεγαλύτερου αδελφού του Χάρι- με την Κέιτ Μίντλετον τον Απρίλιο του 2011, οδήγησε στην αύξηση κατά 350.000 των επισκεπτών στο Ηνωμένο Βασίλειο σε σχέση με τον Απρίλιο του 2010.

Ο γάμος του πρίγκιπα Χάρι με την Αμερικανίδα ηθοποιό Μέγκαν Μαρκλ θα τελεστεί το Σάββατο 19 Μαΐου 2018 στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου, το οποίο χτίστηκε τον 15ο αιώνα, στον προαύλιο χώρο του παλατιού του Ουίνδσορ.

Το παλάτι του Ουίνδσορ βρίσκεται στο δυτικό Λονδίνο και χρησιμοποιείται από τη Βασίλισσα Ελισάβετ Β΄, κυρίως τα Σαββατοκύριακα, αλλά και ως τόπος δεξιώσεων και υποδοχής ξένων προσκεκλημένων. Είναι επίσης σημαντικός τουριστικός προορισμός.

Το αρχικό κάστρο του Ουίνδσορ χτίστηκε τον 11ο αιώνα, μετά τη νορμανδική κατάκτηση της Αγγλίας υπό τον Γουλιέλμο Α’. Από την εποχή του Ερρίκου Α΄ χρησιμοποιείται από τους εκάστοτε μονάρχες, όντας το μεγαλύτερο παλάτι της Ευρώπης. 

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του πρίγκιπα Χάρι, πριν από τον γάμο η 36χρονη Μαρκλ θα βαφτιστεί Αγγλικανή, ενώ προτίθεται να αποκτήσει τη βρετανική υπηκοότητα εντός των επομένων ετών.

Στις 27 Νοεμβρίου, το παλάτι του Κένσιγκτον ανακοίνωσε τους αρραβώνες του ζευγαριού.

O πρίγκιπας Ερρίκος της Ουαλίας, γνωστός ευρύτερα ως πρίγκιπας Χάρι, είναι ο νεότερος γιος του πρίγκιπα της Ουαλίας Καρόλου και της πριγκίπισσας Νταϊάνας, η οποία σκοτώθηκε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα στο Παρίσι το 1997.

Είναι πέμπτος στη σειρά διαδοχής για τον βρετανικό θρόνο, πίσω από τον πατέρα του, τον αδελφό του Ουίλιαμ, τον ανιψιό του Γεώργιο και την ανιψιά του Σάρλοτ.

Ο 33χρονος Χάρι και η 36χρονη Μαρκλ γνωρίστηκαν μέσω κοινών φίλων τον Ιούλιο του 2016.

naftemporiki.gr