Skip to main content

Ισπανία: Βαθιά ανάσα για Λα Κορούνια και Αλμερία

Μεγάλες νίκες στην προσπάθεια που καταβάλλουν για να παραμείνουν στην πριμέρα ντιβιζιίν πέτυχαν Αλμερία και Λα Κορούνια στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής.

Η Αλμερία έκανε τη μεγάλη έκπληξη στην Ανδαλουσία, όπου «απέδρασε» με το «διπλό» από την έδρα της Μάλαγα (1-2), χάρις στα δύο γκολ του Τόμερ Χέμεντ, ενώ η ομάδα της Γαλικίας επιβλήθηκε 1-0 στην έδρα της επί της Αθλέτικ Μπιλμπάο, με το γκολ του Καβαλέιρο πριν τη συμπλήρωση του ημιώρου. 

Με 10 παίκτες τελείωσε το ματς η Αλμερία (απολήθηκε στο 90΄ ο Μίτσελ), παρ’ όλα αυτά πέτυχε την 4η εκτός έδρας νίκη της. Ήταν μόλις η 2η εντός έδρας ήττα για τη Μάλαγα, που έχασε πολύτιμο έδαφος στη μάχη για την έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ. 

Η Βιγιαρεάλ προηγήθηκε 2-0 στην έδρα της ουραγού Έλτσε στα πρώτα 17 λεπτά, με τα τέρματα των Βιέτο και Ούτσε, ωστόσο, οι γηπεδούχοι κατάφεραν πριν τη λήξη του ημιχρόνου να ισοφαρίσουν σε 2-2, σκορ που δεν άλλαξε στο υπόλοιπο της αναμέτρησης.

Τα γκολ της Έλτσε, που παρά το βαθμό παραμένει στην τελευταία θέση της βαθμολογίας, πέτυχαν οι Τζόναθας και Ροντρίγκες στο 26΄ και 35΄, χαρίζοντας στους γηπεδούχους την 4η εντός έδρας ισοπαλία σε 8 ματς (έχουν μόλις μία νίκη).

Με γκολ του Παρέχα στο 32΄ η Σεβίλη έκαμψε πολύ δύσκολα την αντίσταση της Θέλτα, η οποία από το 21΄ αγωνιζόταν με 10 παίκτες λόγω της αποβολής του Πλάνας.

Με το… δεξί μπήκε στο 2015 η Ατλέτικο Μαδρίτης, που επιβλήθηκε 3-1 στο «Βιθέντε Καλντερόν» της Λεβάντε. Ο Φερνάντο Τόρες έμεινε στον πάγκο των «ροχιμπλάνκος», που είχαν σε μεγάλη μέρα το Γκριεζμάν, ο οποίος πέτυχε 2 γκολ (18΄,48΄), ενώ στο 82΄ ο Γκοντίν «σφράγισε» το «τρίποντο» για το συγκρότημα του Ντιέγκο Σιμεόνε.

Οι Λουκάς Βύντρα και Νίκος Καράμπελας ήταν σε ένα ακόμη ματς στην αρχική ενδεκάδα της ομάδας από τη Βαλένθια, με το δεύτερο να αντικαθίσταται στο 73΄ από το Μπαράλ. Το γκολ της Λεβάντε πέτυχε στο 62΄ ο Ελ Ζαρ.