Skip to main content

«Γιος τρομοκράτη: Η αληθινή ιστορία μιας επιλογής»

Η αυτοβιογραφική ιστορία του Ζακ Eμπραχίμ, ο οποίος, όταν ήταν παιδί, έζησε εκ των έσω την τρομοκρατία, και γαλουχήθηκε στον δογματισμό και το μίσος, για να βαδίσει στα χνάρια του τρομοκράτη πατέρα του, αλλά επέλεξε ένα διαφορετικό μονοπάτι, ξετυλίγεται στο βιβλίο του, με τίτλο «Γιος τρομοκράτη: Η αληθινή ιστορία μιας επιλογής».

Ο Αμερικανοαιγύπτιος συγγραφέας, ο οποίος έχει αφιερώσει τη ζωή του στη διάδοση της ειρήνης και της μη βίας, στέλνοντας το μήνυμά του κατά της τρομοκρατίας, θα επισκεφθεί την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, για να παρουσιάσει το εξαιρετικά επίκαιρο βιβλίο του.

Η παρουσίαση στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί στο κατάστημα Public Συντάγματος (Καρ. Σερβίας 1), τη Δευτέρα 23 Ιανουαρίου, στις 8 το βράδυ, με ελεύθερη είσοδο. Με τον συγγραφέα, θα συζητήσουν η Χριστίνα Βίδου και ο Παύλος Τσίμας (δημοσιογράφοι του ΣΚΑΪ) και ο Δημήτρης Καλαβρός – Γουσίου (curator TEDxAthens, συνιδρυτής Found.ation).

Στη Θεσσαλονίκη, η παρουσίαση θα γίνει στο κατάστημα Public (Τσιμισκή 24), την Τρίτη 24 Ιανουαρίου, στις 7 το απόγευμα, με ελεύθερη είσοδο. Με τον συγγραφέα, θα συζητήσουν η Έλενα Παπαδοπούλου (curator του TEDx Thessaloniki), η Ζαΐρα Παπαληγούρα (Καθηγήτρια Ψυχολογίας στο ΑΠΘ) και ο Αλέξανδρος Κιουπκιολής (επίκουρος Καθηγητής Πολιτικής Θεωρίας στο ΑΠΘ).

Το μόνο που έμαθε ήταν να ζει κυνηγημένος

Ο Ζακ Εμπραχίμ ήταν μόλις επτά ετών, όταν, στις 5 Νοεμβρίου 1990, ο πατέρας του, Ελ – Σέιντ Νοσέρ, πυροβόλησε και σκότωσε τον αρχηγό του Συνδέσμου Εβραϊκής Άμυνας. Όσο ήταν στη φυλακή, ο Νοσέρ βοήθησε στον σχεδιασμό του τρομοκρατικού χτυπήματος στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου, το 1993. Σε ένα από τα διαβόητα διαγγέλματά του, ο Οσάμα Μπιν Λάντεν προέτρεπε τον κόσμο: «Μην ξεχνάτε τον Ελ – Σέιντ Νοσέρ».

Το μόνο που έμαθε στα παιδικά του χρόνια ο Εμπραχίμ, ήταν να ζει κυνηγημένος, εξαιτίας της τρομοκρατίας. Μετά τη φυλάκιση του πατέρα του, η οικογένειά του αναγκάστηκε να αλλάξει τόπο κατοικίας περισσότερο από είκοσι φορές και έμαθε να ζει με τις απειλές και τους εκφοβισμούς σε καθημερινή βάση.

Αντί να ακολουθήσει τον δρόμο του πατέρα του, αποφάσισε να αφιερώσει τη ζωή του στην προώθηση της ειρήνης. Με το βιβλίο του, «Γιος τρομοκράτη: Η αληθινή ιστορία μιας επιλογής», αφηγείται τη δική του ιστορία.

naftemporiki.gr