Skip to main content

Πυροτεχνήματα φωτίζουν τον ορίζοντα πάνω από την Πάργα

Ιδιαίτερα δημοφιλής τουριστικός προορισμός, η Πάργα είναι παραθαλάσσια κωμόπολη στο βορειοδυτικό τμήμα του νομού Πρέβεζας χτισμένη στις παρυφές του ενετικού κάστρου και είναι εμφανώς επηρεασμένη από την επτανησιακή αρχιτεκτονική.

Στις 15 Αυγούστου στην περιοχή αναβιώνει η «βαρκαρόλα», έθιμο το οποίο αναπαριστά την επιστροφή κατοίκων της Πάργας και των Ιερών Κειμηλίων τους στην ελεύθερη πλέον πόλη, η οποία είχε εγκαταλειφθεί όταν πουλήθηκε από τους Άγγλους στον Αλή Πασά το 1819.

Δύο σειρές από πλεούμενα στολισμένα με ενετικά φανάρια φτάνουν στο λιμάνι, όπου πλήθος κόσμου τα υποδέχεται με εορτασμούς και πυροτεχνήματα.

Κάμερα τοποθετημένη σε drone κατέγραψε όμορφα πλάνα από την περιοχή.

Η Πάργα με τα γραφικά στενά της απέχει περίπου 68 χιλιόμετρα από την Πρέβεζα και 40 χιλιόμετρα από την Ηγουμενίτσα, ενώ απέναντί της βρίσκονται οι Παξοί και οι Αντίπαξοι.

Αποτελεί πολυσύχναστο τουριστικό θέρετρο της περιοχής. Σε κοντινή απόσταση υπάρχουν οι παραλίες Κρυονέρι, Πίσω Κρυονέρι (εντός του οικισμού της Πάργας), ο Βάλτος και το Σαρακήνικο στα δυτικά, ο Λίχνος και ο Άη Γιαννάκης στα ανατολικά.

Απέναντι ακριβώς από την πόλη υπάρχει το γραφικό Νησί της Παναγιάς στο οποίο είναι κτισμένη εκκλησία καθώς και μεσαιωνικά ενετικά και γαλλικά κτίσματα.

Περίπου δεκαπέντε χιλιόμετρα από την Πάργα βρίσκεται το Νεκρομαντείο του Αχέροντα.

Με πληροφορίες από Wikipedia, epirustravel.eu