Skip to main content

6 υγιεινά συνοδευτικά για τα ψητά της Τσικνοπέμπτης

Σε αυτή τη γιορτή κρέατος που συμβαίνει κάθε χρόνο και δίνει μια (ακόμη) ευκαιρία για φαγητό, δεν θα σας πούμε να μην φάτε τα ψητά σας -γιατί ξέρουμε ότι θα μας αγνοήσετε. Θα σας πούμε, όμως, με τι να τα συνοδέψετε, ώστε να έχετε τη λιγότερη δυνατή επιβάρυνση.

Η Τσικνοπέμπτη έπειτα από 2 χρόνια πανδημίας, καταλαβαίνουμε ότι ίσως γιορταστεί με το παραπάνω φέτος, όχι τόσο για την κατανάλωση ψητού, όσο για την αφορμή του επιτυχημένου τρίπτυχου έξοδος-παρέα-φαγητό.

Αν έχετε στόχο να προσέξετε την κατανάλωση κρέατος (και καλά θα κάνετε, αφού ουσιαστικά κρέας καταναλώνουν οι περισσότεροι συνεχώς, όλο τον χρόνο) να σας πούμε ότι καλύτερη επιλογή είναι τα παϊδάκια κοτόπουλου αντί για παϊδάκια αρνιού, λαμβάνοντας τουλάχιστον 200 θερμίδες λιγότερες για την ίδια μερίδα, όπως επίσης τα λουκάνικα γαλοπούλας ή κοτόπουλου με ελαιόλαδο και η  άπαχη μοσχαρίσια μπριζόλα αντί για κοκορέτσι. Σημαντικό είναι, επίσης, σε όλα σας τα κρέατα, είτε ψήσετε μόνοι σας, είτε φάτε έξω, να αφαιρέσετε το ορατό λίπος και την πέτσα, γλιτώνοντας τον οργανισμό σας από έξτρα λιπαρά και θερμίδες. Κι αν είστε πιο «ανοιχτοί», μπορείτε να δοκιμάσετε να ψήσετε φυτικά μπιφτέκια και λουκάνικα, για μικρότερο αποτύπωμα στο περιβάλλον και λιγότερα λιπαρά στο τραπέζι σας. 

Διαβάστε περισσότερα