Skip to main content

Stordalen και Αltor αγοράζουν την Τhomas Cook Northern Europe

Στην εξαγορά της Thomas Cook Northern Europe, γνωστή και ως Ving που περιλαμβάνει τις εταιρείες, Spies, Tjareborg, Globetrotter και Thomas Cook Airlines, προχώρησαν ο κ. Petter Stordalen μαζί με τις εταιρείες Altor και TDR Capital.

Σε συνέντευξη τύπου στη Στοκχόλμη χθες, παρουσιάστηκαν οι νέοι ιδιοκτήτες, οι οποίοι είναι ο Όμιλος Strawberry (ελεγχόμενος από τον κ. Petter Stordalen) μαζί με τις εταιρείες Altor Fund V (Altor) και TDR Capital και οι οποίοι θα διασφαλίσουν την ισχυρή και μακροπρόθεσμη πλειονότητα της ιδιοκτησίας της σκανδιναβικής επιχείρησης, με συνολικά 2.300 εργαζόμενους.

Όπως ανακοινώθηκε οι δραστηριότητες θα μεταφερθούν σε ένα νέο όμιλο, περιλαμβάνοντας ένα συνδυασμό περιουσιακών στοιχείων και μετοχών των εταιρειών από την προηγούμενη νομική μορφή του Σκανδιναβικού Ομίλου. Από τεχνικής απόψεως, αυτό σημαίνει ότι ορισμένες από τις σουηδικές εταιρείες θα καταθέσουν τώρα αίτηση για πτώχευση, προκειμένου όλες οι δραστηριότητες να αναληφθούν άμεσα από τον νέο όμιλο που δημιούργησαν οι νέοι ιδιοκτήτες.

Η εξαγορά περιλαμβάνει όλες τις τρέχουσες δραστηριότητες και δεν θα έχει καμία επίπτωση στα τρέχοντα ή μελλοντικά ταξίδια των πελατών του Ομίλου Ving. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι η εταιρεία Ving Sweden (καθώς και η Thomas Cook Northern Europe και η Thomas Cook Nordic Holding) καταθέτουν αίτηση πτώχευσης, προκειμένου όλες οι δραστηριότητες να αναληφθούν απευθείας από τον νεοσύστατο όμιλο, μετά την αποδοχή της προσφοράς. Όλες οι δραστηριότητες και οι εργαζόμενοι αναμένεται να μεταφερθούν συνεχίζοντας την λειτουργία τους στη νέα εταιρεία μέσα στις επόμενες 24 ώρες.