Skip to main content

Folli Follie: Το πόρισμα- φωτιά της Alvarez και οι ηχηρές παραιτήσεις

Τεράστιες αποκλίσεις ανάμεσα στα στοιχεία των οικονομικών καταστάσεων και την πραγματικότητα διαπιστώνει η έκθεση της Αlverez για την Folli Follie, που παραδόθηκε χθες στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας. Η έκθεση οδήγησε στην παραίτηση του προέδρου και της αντιπροέδρου της εταιρείας. 

«Προκύπτει ότι τα στοιχεία αυτά, εφόσον οριστικοποιηθούν από ορκωτό ελεγκτή, μεταβάλλουν σημαντικά την εικόνα του ομίλου σε σχέση με αυτά που παρουσιάστηκαν στις δημοσιευθείσες ενοποιημένες οικονομικές καταστάσεις για το 2017 (26 Απριλίου
2018)» επισημαίνει σε ανακοίνωσή της στο Χρηματιστήριο. 

Η έκθεση της συμβουλευτικής εταιρείας Alvarez & Marsal η οποία αναφέρεται στα αποτελέσματα των ελέγχων που διεξήγαγε για τις εταιρείες του ομίλου FFG, στην Ασία αφορά το Οικονομικό έτος 2017, ενώ η εγκληματολογική (forensic) έκθεση αναμένεται να παραδοθεί προσεχώς.

Σύμφωνα με την εταιρεία τα παραδοθέντα οικονομικά στοιχεία της Α&Μ δεν είναι οριστικά και αποτελούν το ενδιάμεσο στάδιο για τον πλήρη έλεγχο των οικονομικών καταστάσεων του ομίλου από υψηλού κύρους ελεγκτική εταιρεία, ο οποίος θα καταδείξει την πραγματική εικόνα του ομίλου της FFG για το οικονομικό έτος 2017. Οι κυριότερες αλλαγές που επισήμανε η Α&Μ επί βασικών κονδυλίων της FFG sourcing σε δολάρια είναι οι εξής:

Mετά την λήξη της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβούλίου και την λήψη αποφάσεων , ο κ. Δημήτριος Κουτσολιούτσος και η κα. Αικατερίνη Κουτσολιούτσου υπέβαλαν την παραίτηση τους προτείνοντας την άμεση αντικατάσταση τους από εγνωσμένου κύρους νέα μέλη που θα στηρίξουν την προσπάθεια της εταιρείας για τη ριζική αναδιάρθρωση της μέσω από την υιοθέτηση ενός νέου μοντέλου εταιρικής διακυβέρνησης που θα εξασφαλίσει τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα της Εταιρείας σε όλους τους τομείς δραστηριοποίησής της.

Οι ηχηρές παραιτήσεις

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται ριζική αναδιοργάνωση του Διοικητικού Συμβουλίου που θα αναλάβει την υλοποίηση του σχεδίου αναδιάρθωσης.

Ο απερχόμενος Πρόεδρος . Δημήτριος Κουτσολιούτσος δήλωσε τα εξής : «Με βαρύτατη θλίψη και εν μέσω της σωβούσας κρίσης για την Εταιρεία μας, την οποία ίδρυσα και υπηρέτησα επί 36 χρόνια, παραιτούμαι σήμερα από τη θέση του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου. Το ίδιο ζήτησα να πράξει και η σύζυγος μου, με την οποία μαζί υπηρετήσαμε την Εταιρεία όλα αυτά τα χρόνια. Δυστυχώς, δεν κατέστη δυνατό να ελέγξω με επιτυχία τις δραστηριότητες του ασιατικού ομίλου που είχα υπό την ευθύνη μου με αποτέλεσμα η παρούσα δυσάρεστη εικόνα στα οικονομικά του ομίλου. Ωστόσο έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στον υιό μου Γεώργιο Κουτσολιούτσο ο οποίος με επιτυχία διαχειρίζεται την κρίση με την συνδρομή των υπολοίπων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και του καταξιωμένου επιτελείου». 

naftemporiki.gr