Skip to main content

Είσαι σε θέση να ακολουθήσεις τις εξελίξεις στον επιχειρηματικό κόσμο;

Ξένη δημοσίευση

Ο κόσμος των επιχειρήσεων αλλάζει και προσαρμόζεται σε νέα δεδομένα με όλο και μεγαλύτερη ταχύτητα λόγω της αλλαγής του οικονομικού κλίματος διεθνώς, αλλά και λόγω των σύγχρονων κοινωνικών δομών στην Ευρώπη και στον ευρύτερο δυτικό κόσμο.

Κάποιες σύγχρονες τεχνολογικές εξελίξεις που επηρεάζουν άμεσα τον τρόπο που δρούμε, μπορούν να μας βοηθήσουν να κατανοήσουμε πώς προδιαγράφεται το μέλλον στον επιχειρηματικό κόσμο τα αμέσως επόμενα χρόνια.

Αν μέχρι τώρα είδαμε τις συσκευές μας να γίνονται όλο και πιο κινητές, σε λίγο καιρό αυτές θα διασυνδέονται και θα μιλούν μεταξύ τους χάρη στις εξελίξεις στην τεχνολογία των αισθητήρων και του λογισμικού. Τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη ή αλλιώς drones, αρχίζουν να διεισδύουν στην ιδιωτική ζωή αλλά και στον τρόπο που λειτουργούν οι μεταφορές, η εποπτεία, ο ποιοτικός έλεγχος κ.ά., σε πληθώρα επιχειρήσεων και άλλων οργανισμών. Η εικονική πραγματικότητα θα αρχίσει να χρησιμοποιείται με πολύ περισσότερους τρόπους απ’  ό,τι χρησιμοποιούνταν μέχρι σήμερα, όπως στην εκπαίδευση, στον τουρισμό, στην αύξηση της παραγωγικότητας επιχειρήσεων, στην επαγγελματική κατάρτιση κ.ά.

Κι αν η αυξανόμενη εξάρτησή μας από ηλεκτρονικές συσκευές εκτόξευσε την ψηφιακή διαφήμιση έναντι άλλων μορφών διαφήμισης, αυτή έχει ήδη αρχίσει να απειλείται από τη συμπεριφορά των ίδιων των χρηστών, που επιλέγουν σε όλο και μεγαλύτερο ποσοστό να υιοθετούν εργαλεία αποκλεισμού διαφημίσεων από τις συσκευές τους.

Αλλά και κάποιες τάσεις που στιγμάτισαν την αγορά τα τελευταία χρόνια, εξακολουθούν να διευρύνονται. Η νέα πραγματικότητα της οικονομίας της ανταλλαγής (sharing economy) που υπαγόρευσαν σημερινοί κολοσσοί όπως το AirBNB και το UBER, αλλάζει τον τρόπο που δαπανούμε τα χρήματά μας και που αντιλαμβανόμαστε την προστιθέμενη αξία. Επίσης, η δυνατότητα εργασίας από οποιοδήποτε σημείο, το ηλεκτρονικό εμπόριο αλλά και η πληροφοριακή άβυσσος του Internet, μπορεί να δημιούργησαν πολλές νέες δυνατότητες, αλλά είχαν και ως αποτέλεσμα τη ραγδαία αύξηση του ανταγωνισμού στον εργασιακό τομέα και όχι μόνο.

Σε ένα τέτοιο κλίμα καλούνται οι νέοι του σήμερα να αντεπεξέλθουν στις προκλήσεις και να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για μία προσοδοφόρα και δημιουργική καριέρα. Γι’ αυτό και η σωστή προετοιμασία τους, που θα τους εφοδιάσει με τις γνώσεις και τις δεξιότητες που απαιτούνται στον επιχειρηματικό κόσμο, έχει μεγαλύτερη αξία από ποτέ.

Οι ραγδαίες αυτές αλλαγές στον επιχειρηματικό κόσμο αποτελούν μία αδιαμφισβήτητη πρόκληση και για τα εκπαιδευτικά ιδρύματα που αναλαμβάνουν καθημερινά τον ρόλο της προετοιμασίας νέων επιχειρηματιών για την αγορά εργασίας. Το ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ απαντά στην πρόκληση αυτή με ένα πρόγραμμα Διοίκησης Επιχειρήσεων μοναδικό στο είδος του. Το πρόγραμμα BUSINESS STUDIES, που διαρκεί 4 χρόνια, καλύπτει ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, που επιτρέπει στους φοιτητές να σχεδιάσουν ένα ευέλικτο πρόγραμμα σπουδών με έως και τρεις τομείς επικέντρωσης.

Το πτυχίο BBA BUSINESS STUDIES, παρέχει στους φοιτητές κορυφαίες επιχειρηματικές δεξιότητες στους τομείς της λογιστικής, των χρηματοοικονομικών, της διαχείρισης ανθρώπινων πόρων, τη στρατηγική, το Marketing και τις Επενδύσεις καθώς και ποιοτικά και ποσοτικά εργαλεία ανάλυσης.  Το πρόγραμμα διασυνδέεται με την Ακαδημία Επιχειρηματικότητας (Start-up Academy) μέσω του Microsoft Innovation Center για τη δημιουργία επιχειρησιακών προτάσεων. Επίσης, οι φοιτητές του προγράμματος συμμετέχουν στο διεθνές συνέδριο ‘Clinton Global Initiative’ που οργανώνει το Ίδρυμα Κλίντον αλλά και στον παγκόσμιο διαγωνισμό Global James McGuire Business Plan της Laureate International Universities που επιβραβεύει τις καλύτερες προτάσεις νεοφυών επιχειρήσεων.

Το ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ανήκει στον μεγαλύτερο Διεθνή Πανεπιστημιακό Οργανισμό Laureate InternationaI Universities. Ο Διεθνής αυτός Οργανισμός αποτελείται από 80 Πανεπιστήμια που λειτουργούν σε 28 χώρες, με σύνολο 1,000,000 φοιτητές.

Έχει αξιολογηθεί από τoν QS TOP UNIVERSITIES (QS StarsTM) με τον υψηλότερο δείκτη «πέντε Αστέρια» στους τομείς της Διδασκαλίας, των Εγκαταστάσεων, της Κοινωνικής Ευθύνης, της Διεθνοποίησης και της Προσβασιμότητας/Στήριξης των φοιτητών.

Κυρίως όμως, το ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ δεν σταματά να καινοτομεί και να επενδύει ανελλιπώς στο εκπαιδευτικό προσωπικό, στις υποδομές και στη διαρκή βελτίωση των εκπαιδευτικών του προγραμμάτων, ώστε να  προετοιμάζει κατάλληλα τους νέους του αύριο για τον απαιτητικό αλλά πολλά υποσχόμενο επαγγελματικό τους βίο.

Πηγές:

http://fortune.com/2017/01/03/2017-tech-trends/

http://www.marketingweek.gr/default.asp?pid=9&la=1&cID=2&arId=61644