Skip to main content

Αύριο Πέμπτη η τελετή βράβευσης «Olympia Health & Nutrition Awards»

Τα διεθνή βραβεία Olympia Health and Nutrition Awards θα απονεμηθούν αύριο Πέμπτη 11 Μαΐου σε Έλληνες παραγωγούς ελαιολάδου με ιδιότητες ωφέλιμες για την υγεία.

Πρόκειται για πρωτοβουλία του Αν. Καθηγητή της Φαρμακευτικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών Προκόπη Μαγιάτη και της Δρ. Ελένης Μέλλιου, που θα πραγματοποιηθεί για δεύτερη συνεχή χρονιά.

Θα απονεμηθεί βραβείο σε όσους ελαιοπαραγωγούς πέτυχαν δείγμα ελαιολάδου με ισχυρισμό υγείας την τρέχουσα ελαιοκομική περίοδο και οι διακρίσεις θα χωρίζονται σε Bronze, Silver και Gold, ανάλογα με τα επίπεδα των ευεργετικών φαινολών. 

Στην τελετή θα ομιλήσουν διακεκριμένοι επιστήμονες, εξειδικευμένοι στο ελαιόλαδο και τις ευεργετικές του ιδιότητες, που θα αναφερθούν στις τελευταίες έρευνες σχετικά με τη θετική του επίδραση στην υγεία.

Κατά τη διάρκεια της τελετής, θα παρουσιαστεί για πρώτη παγκόσμια αποκλειστικότητα η ίδρυση του World Olive Center for health, του Παγκοσμίου Κέντρου Ελαιολάδου, ενός μη κερδοσκοπικού οργανισμού που έχει ως στόχο να παρέχει πιστοποίηση της ποιότητας του ελαιολάδου ως προς την προστασία της υγείας, να προβάλλει και να ενισχύει την έρευνα για την ελιά και το λάδι και την εκπαίδευση των ελαιοπαραγωγών. 

Η εκδήλωση είναι μια συνεισφορά του Πανεπιστημίου Αθηνών και των εταίρων του προγράμματος ARISTOIL, της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του ΕΟΕΣ Εύξεινη Πόλη.

Τα διεθνή βραβεία OLYMPIA Health and Nutrition Awards θα λάβουν χώρα αύριο απο τις 5.30 εως τις 9.00 το απόγευμα, στο κτήριο της Παλαιάς Βουλής στο κέντρο της Αθήνας, Σταδίου 13, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Aristoil.