Skip to main content

Allianz και Ευρωπαϊκή Πίστη: Στόχος η νέα εταιρεία να είναι η Νο1 ασφαλιστική εταιρία στις γενικές ασφάλειες στην Ελλάδα

Με μήνυμα «Μαζί, σε μία νέα πορεία ανάπτυξης» πραγματοποιήθηκαν, σήμερα στην Αθήνα, εκδηλώσεις για τους εργαζόμενους και τους συνεργάτες των ασφαλιστικών εταιρειών, Allianz και Ευρωπαϊκή Πίστη, ενώ ακολούθησε συνέντευξη τύπου, όπου παρουσιάστηκε το όραμα της νέας εταιρείας που δημιουργείται μετά την εξαγορά της Α.Ε.Γ.Α. Ευρωπαϊκή Πίστη από την Allianz SE.

Στις ομιλίες τους, ο CEO της Allianz SE, Oliver Bäte και ο CEO της Α.Ε.Γ.Α. Ευρωπαϊκή Πίστη Χρήστος Γεωργακόπουλος, ανέδειξαν τις προοπτικές ανάπτυξης που δημιουργούνται από τη συγχώνευση των δύο εταιρειών για το ανθρώπινο δυναμικό, τα δίκτυα πωλήσεων, τους ασφαλισμένους και την ελληνική ασφαλιστική αγορά.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, στην ομιλία του, ο κ. Bäte, δήλωσε: «Στην Allianz, πιστεύουμε στις δυνατότητες της Ελλάδας και της οικονομίας της, της οποίας τα θεμελιώδη χαρακτηριστικά έχουν βελτιωθεί σημαντικά τα τελευταία δέκα έτη. Η εξαγορά της Ευρωπαϊκής Πίστης καταδεικνύει τη μακροχρόνια στρατηγική μας να έχουμε ηγετική θέση στην αγορά. Η νέα εταιρεία μας θα είναι η Νο1 ασφαλιστική εταιρία στις γενικές ασφάλειες (P/C), και θα αποτελέσει ιδανικό θεμέλιο για την περαιτέρω εδραίωση μας, δίνοντάς μας τη δυνατότητα να διαμορφώσουμε την ελληνική ασφαλιστική αγορά τα επόμενα χρόνια.»

Αντίστοιχα, ο κ. Γεωργακόπουλος, ανέφερε: «Η μεταβίβαση της Ευρωπαϊκής Πίστης στην ALLIANZ SE αποτελεί σπουδαίο επιχειρηματικό γεγονός που θα αλλάξει τα ασφαλιστικά δεδομένα στον κλάδο. Σε μια πορεία ζωής 80 χρόνων εκ των οποίων τα 50 στην υπηρεσία του κλάδου της ιδιωτικής ασφάλισης, αισθάνομαι ότι οι λέξεις είναι φτωχές για να αποδώσουν το συναίσθημα της δικαίωσης, προσωπικής μου και πάνω από 6.000 εργαζομένων καθώς και 500.000 ασφαλισμένων που εμπιστεύτηκαν την Ευρωπαϊκή Πίστη για να στεγάσουν τα επαγγελματικά τους όνειρα και τα συμφέροντα τους αντίστοιχα. Αποτελεί ταυτόχρονα  πράξη ευθύνης το γεγονός ότι πλέον αυτές οι προσδοκίες στεγάζονται στην ALLIANZ SE, μια εταιρία παγκόσμιας αναγνώρισης και οικονομικής ισχύος. Όλοι εμείς, στη νέα μας εταιρία, θα κάνουμε ό,τι πρέπει ώστε αυτή η μεταβίβαση να αποτελεί στο διηνεκές πράξη δικαίωσης και για την ALLANZ SE.»

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση «διευρύνοντας την γκάμα και αναβαθμίζοντας την ποιότητα των προϊόντων και των υπηρεσιών που μπορούν ν’ απολαύσουν οι ασφαλισμένοι στην Ελλάδα, η νέα κοινή εταιρεία θα ενισχύσει περισσότερο τις δυνατότητες διανομής και αξιοποίησης χαρτοφυλακίου. Ενισχύοντας με πάθος τις δυνατότητες εξέλιξης των εργαζομένων και των συνεργατών της και ενεργοποιώντας συνέργειες, η εταιρεία θα οδηγήσει στη δημιουργία αξίας για το σύνολο της αγοράς».