Επιμέλεια: Κώστας Δεληγιάννης, Φάνης Ζώης

GREECE CHARGES ON: Φορτίζουμε το μέλλον, ενώνουμε τον κόσμο

Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2020 10:05
UPD:18:11
A- A A+

Η Blink Charging Europe είναι μια κοινοπραξία μεταξύ της αμερικανικής Blink Charging Co. και του ελληνικού ενεργειακού Ομίλου EUNICE ENERGY GROUP (EEG) με στόχο την είσοδό της στην ευρωπαϊκή αγορά ηλεκτρικών οχημάτων ξεκινώντας από την Ελλάδα (Blink Charging Hellas). Η κοινοπραξία αποτελεί το επιστέγασμα αμοιβαίας συνεργασίας και κοινών αναπτυξιακών στόχων των δύο εταιρειών για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης στην Ελλάδα και την υπόλοιπη Ευρώπη.

Για τη δημιουργία του πανελλαδικού δικτύου, η Blink χρησιμοποιεί ως βασικό τύπο τον AC Φορτιστή Pillar διπλής φόρτισης και τον AC Φορτιστή Wall Mounted μονής φόρτισης που κατασκευάζονται στην Ελλάδα από τον Όμιλο EUNICE ENERGY GROUP (EEG) αποκλειστικά για την Blink, στα πλαίσια της συνεργασίας των δύο πρωτοπόρων εταιρειών.

Στην Ελλάδα ο πρώτος σταθμός φόρτισης της Blink, σε συνεργασία με τον Όμιλο EEG & τη WE ENERGY, εγκαταστάθηκε στο εμβληματικό έργο της Γέφυρας Ρίου Αντιρρίου.

ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΣΗ & BLINK
 
Από την απαρχή της διακίνησης, χρήσης και λειτουργίας των ηλεκτρικών οχημάτων, η Blink βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της πράσινης τεχνολογικής επανάστασης. Βοηθάει άμεσα στη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου που προκαλούνται από τις μεταφορές και ενισχύει τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, στοχεύοντας στην ανάπτυξη δικτύου σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων σε παγκόσμιο επίπεδο.
 
H Blink υποστηρίζει το μοντέλο της αστικής φόρτισης καλύπτοντας τις ανάγκες των ηλεκτρικών οχημάτων στον φυσικό τους χώρο, τα αστικά και υπεραστικά κέντρα, επενδύοντας ίδια κεφάλαια για την ανάπτυξη ιδιωτικού δικτύου φόρτισης ηλεκτροκίνητων οχημάτων, με στόχο κάθε αστικό κέντρο και ιδιαίτερα οι μεγάλες πόλεις στην Ελλάδα να διαθέτουν τις βέλτιστες υποδομές φόρτισης.
 
ΔΙΚΤΥΟ & ΣΗΜΕΙΑ ΦΟΡΤΙΣΗΣ BLINK
 
Τα σημεία φόρτισης της Blink ακολουθούν μια ανθρωποκεντρική κατανομή και τοποθετούνται σε σημεία όπου οι οδηγοί των ηλεκτρικών αυτοκινήτων μπορούν να φορτίσουν το όχημά τους χωρίς να βγουν από τον συνηθισμένο ρυθμό της ζωής τους.
 
Έως σήμερα το δίκτυο της Blink, το οποίο αναπτύσσεται συνεχώς, απαριθμεί περισσότερα από 110 σημεία φόρτισης για κάθε περίπου 40 - 50 χλμ. σε πάρα πολλές πόλεις της Ελλάδας, παρέχοντας τη δυνατότητα στους οδηγούς να φορτίζουν τα οχήματά τους από πόλη σε πόλη, καλύπτοντας τόσο τις ανάγκες των αστικών όσο και των υπεραστικών μετακινήσεών τους.
 
Σήμερα από την Κρήτη και τη Μονεμβασιά έως και την Ορεστιάδα τα μέλη του δικτύου της Blink μπορούν να μετακινούνται απροβλημάτιστα.
 
Η ανάπτυξη του δικτύου της Blink στην ελληνική επικράτεια την επόμενη διετία έχει ως στόχο τη γενικότερη πύκνωση των υποδομών στα αστικά κέντρα καθώς και την επέκταση σε όλες τις πόλεις, τα λιμάνια και τα νησιά της χώρας. Σκοπός της Blink είναι η εξυπηρέτηση των οδηγών ηλεκτρικών αυτοκινήτων πρακτικά σε όλη την επικράτεια, υποστηρίζοντας έμπρακτα την ευρεία διάδοση της ηλεκτροκίνησης στη χώρα.
 
Σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ένα δίκτυο φόρτισης με σταθμούς που βρίσκονται τοποθετημένοι σε αποστάσεις που δεν ξεπερνούν τα 150 χλμ., ανοίγει τον δρόμο για την ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης.
 
Στην προσπάθειά της αυτή η εταιρεία συνεργάζεται με μεγάλους εμπορικούς ομίλους, τοπική αυτοδιοίκηση, εκπροσώπους της αυτοκινητοβιομηχανίας και λοιπούς φορείς για την ανάπτυξη του πράσινου δικτύου φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων της Blink σε ολόκληρη την επικράτεια. 
 
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Blink Charging Hellas επισκεφθείτε τους ιστοτόπους:
 
Χρησιμοποιήστε τα πλήκτρα ← → για να πλοηγηθείτε
διαβάστε επίσης

    ΑΦΙΕΡΩΜΑ Ενέργεια