Skip to main content

«Το Νερό της Κολωνίας» ταξιδεύει στη Γαλλία

Παραδοσιακές και σύγχρονες μυθολογίες συνομιλούν επί σκηνής και πραγματεύονται τη λειτουργία της μνήμης και τη δύναμη του λόγου

Η παραγωγή του Εθνικού Θεάτρου «Το Νερό της Κολωνίας», που παρουσιάστηκε στην Πειραματική Σκηνή την περίοδο 2019-2020 σε σκηνοθεσία Αργυρώς Χιώτη και κείμενο Ευθύμη Φιλίππου, συνεχίζει την πορεία της σε γαλλικές σκηνές.

Στις 16 και 17 Νοεμβρίου παρουσιάζεται στο Théâtre du Bois de l’Aune στην Aix en Provence.

Στις 21 Νοεμβρίου στο θέατρο Châteauvallon – Liberté στην Toulon.

Πέντε γυναίκες προσφέρουν τις υπηρεσίες τους για επικοινωνία με τους νεκρούς. Το μόνο που έχει να κάνει ο ενδιαφερόμενος είναι να υπαγορεύσει καθαρά ένα γράμμα μέσα σε μια μάσκα. Οι λέξεις θα μεταμορφωθούν από μια τεράστια χειροκίνητη μηχανή, πρώτα σε σχέδιο και στη συνέχεια σε κολώνια – το άρωμα της οποίας θα φτάσει στον άλλο κόσμο. Ένας άντρας καταφθάνει με ένα γράμμα για τη μητέρα του…

«Το Νερό της Κολωνίας» αποτελεί δείγμα της έρευνας της Αργυρώς Χιώτη πάνω στη χορικότητα και τη σχέση σώματος και μουσικής, του θεάτρου και των άλλων τεχνών. Παραδοσιακές και σύγχρονες μυθολογίες συνομιλούν επί σκηνής και πραγματεύονται τη λειτουργία της μνήμης και τη δύναμη του λόγου.

«Τέλος πάντων έχει γίνει τόσο μεγάλο το χέρι μου πια αγαπητή μου, που μια μέρα κατάφερα και έπιασα με το χέρι αυτό όλον τον πλανήτη, και ήταν πολύ περίεργη η αίσθηση όταν κράταγα την υδρόγειο στην παλάμη μου, γιατί εκεί που υπήρχαν ωκεανοί και θάλασσες ήταν κρύα, και εκεί που υπήρχαν βουνά μου έγδερνε το δέρμα της παλάμης, και εκεί που υπήρχαν δάση ήταν απαλή, κι υστέρα πήρα ένα μαχαίρι, μεγάλο μαχαίρι από το συρτάρι και την έκοψα στη μέση και γέμισε όλο μου το μπράτσο χώματα και λάβα καυτή και λάσπες και θαλασσινά νερά και αίματα λιωμένων ανθρώπων και ζώων»

Ταυτότητα παράστασης

Κείμενο: Ευθύμης Φιλίππου

Σκηνοθεσία: Αργυρώ Χιώτη

Δραματουργία: Ευθύμης Θέου – Αργυρώ Χιώτη

Σκηνικός χώρος/εικαστική εγκατάσταση: Βασίλης Μαρματάκης

Κοστούμια: Ευθύμης Φιλίππου

Μουσική – σχεδιασμός ήχου: Jan Van de Engel

Φωτισμοί: Τάσος Παλαιορούτας

Βοηθός σκηνοθέτη: Νεφέλη Γιώτη, Σεραφείμ Ράδης

Καλλιτεχνική συνεργάτιδα: Ariane Labed

Υπεύθυνη περιοδείας στη Γαλλία: Sophie Clot

Διανομή στη Γαλλία:

Καλλιόπη Σίμου, Ευθύμης Θέου, Τζωρτζίνα Χρυσκιώτη, Νοεμή Βασιλειάδου, Ειρήνη Κουμπαρούλη, Αργυρώ Χιώτη

Μια παραγωγή του Εθνικού Θεάτρου (2019-2020)

Υποστήριξη για την περιοδεία στη Γαλλία: ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας

http://www.argyrochioti.gr

[email protected] VASISTAS theatre group

[email protected]