Skip to main content

Η ερώτηση του BBC που ενόχλησε υψηλόβαθμο στέλεχος της Χαμάς- Αποχώρησε από την συνέντευξη (βίντεο)

REUTERS/Ammar Awad

«Θέλω να σταματήσω αυτή τη συνέντευξη», είπε και πέταξε το μικρόφωνό του

Ο εκπρόσωπος της Χαμάς, Γκάζι Χαμάντ, έδινε συνέντευξη στο βρετανικό δίκτυο BBC την Πέμπτη όταν μία ερώτηση που δέχθηκε, τον ενόχλησε με αποτέλεσμα να αποχωρήσει.

Η ερώτηση αφορούσε τη σφαγή αμάχων κατά την εισβολή των μελών της τρομοκρατικής οργάνωσης στο έδαφος του Ισραήλ. «Πώς δικαιολογείτε τη δολοφονία ανθρώπων, οικογενειών την ώρα που κοιμόντουσαν στα κρεβάτια τους;», ρωτήθηκε ο υφυπουργός Εξωτερικών για τη Χαμάς στη Γάζα.

Ακούγοντας την ερώτηση ο Χαμάντ κοιτάζει στο πλάι, βγάζει το μικρόφωνό του και δηλώνει: «Θέλω να σταματήσω αυτή τη συνέντευξη». Στη συνέχεια, πέταξε το μικρόφωνο στο πάτωμα.

Υπενθυμίζεται ότι στη διάρκεια της επίθεσης της Χαμάς στο Ισραήλ έχασαν τη ζωή τους πάνω από 1.400 άνθρωποι ενώ πάνω από 200 βρίσκονται αιχμάλωτοι στα χέρια των μαχητών της στη Λωρίδα της Γάζας.

Μετά την επίθεση δημοσιεύθηκαν εικόνες από τη σφαγή του κιμπούτζ Μπέερι, όπου άνθρωποι είχαν δολοφονηθεί στα κρεβάτια τους. Τουλάχιστον 100 άνθρωποι από το συγκεκριμένο κιμπούτς έχασαν τη ζωή τους στη διάρκεια της επίθεσης.

Όμως ο Χαμάντ φάνηκε- νωρίτερα στη συνέντευξη- να δυσπιστεί δηλώνοντας ότι «επειδή η περιοχή ήταν πολύ ευρεία, υπήρξαν συγκρούσεις και αντιπαραθέσεις». Όταν ο δημοσιογράφος του BBC διευκρίνισε ότι δεν μιλάμε για αντιπαράθεση όταν σημειώνεται εισβολή σε σπίτια ανθρώπων, ο Χαμάντ απάντησε: «Μπορώ να σας πω ότι δεν είχαμε καμία πρόθεση ή απόφαση να σκοτώσουμε τους αμάχους».

Δείτε εδώ όλες τις εξελίξεις λεπτό προς λεπτό