Skip to main content

Ρωσία: Σύλληψη μισθοφόρου της Wagner ως υπόπτου για την δολοφονία δύο γυναικών

REUTERS

Ο 32χρονος κάτοικος του Γερμακόφσκογιε Ντενίς Στεπάνοφ την νύχτα της 3ης Οκτωβρίου πυρπόλησε οικία στην οποία διέμεναν δύο γυναίκες

Ένας μισθοφόρος της Wagner συνελήφθη κοντά στο Κασνοντάρ, ως ύποπτος για τη διπλή δολοφονία που διαπράχθηκε στο χωριό Γερμακόφσκογιε στην περιοχή του Κρασνοντάρ. Ο μισθοφόρος πυρπόλησε ένα σπίτι στο οποίο βρήκαν τραγικό θάνατο μια γυναίκα και η κόρη της, γράφουν οι ιστότοποι Baza, ASTRA, Ostorozno Novosti, όπως και πηγή του ιστότοπου Sibir-realii που συμμετείχε στην δημοσιογραφική έρευνα, τους οποίους επικαλείται η εφημερίδα Novaya Gazeta Europe.

Το υπουργείο Εκτάκτων Καταστάσεων επιβεβαίωσε στο τοπικό μέσο «Prospekt Mira» το συμβάν της πυρκαγιάς, εξαιτίας της οποίας έχασαν τη ζωή τους δύο άνθρωποι.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες των ρωσικών μέσων ενημέρωσης, ο 32χρονος κάτοικος του Γερμακόφσκογιε Ντενίς Στεπάνοφ την νύχτα της 3ης Οκτωβρίου πυρπόλησε οικία στην οποία διέμεναν δύο γυναίκες. Η πυρκαγιά σημειώθηκε περίπου στις 3.30 τα ξημερώματα, και μετά από λίγες ώρες ο Στεπάνοφ συνελήφθη από αστυνομικούς. Μετά την κατάσβεση της πυρκαγιάς οι πυροσβέστες εντόπισαν τα πτώματα μιας 68χρονης γυναίκας και της 35χρονης κόρης της.

Όπως γράφει ο ιστότοπος BAZA, κατά την διάρκεια έρευνας βρήκαν στην κατοχή του υπόπτου ένα μπιτόνι.

Τα κίνητρα του δράστη προς το παρόν είναι άγνωστα, ωστόσο όπως γράφει ο ιστότοπος Sibir-realii, ο Στεπάνοφ απειλούσε τα θύματά του πριν τα εξοντώσει. Σύμφωνα με τον εν λόγω ιστότοπο, το 2021 δικαστήριο του Γερμακόφσκογιε καταδίκασε τον Στεπάνοφ σε 3,5 χρόνια φυλάκιση με την κατηγορία ότι ξυλοκόπησε γνωστό του χρησιμοποιώντας ένα μεταλλικό αντικείμενο.

Ο ιστότοπος Ostorozno Novosti διευκρινίζει ότι ο μισθοφόρος στρατολογήθηκε τον Νοέμβριο του 2022 στην φυλακή, υπηρέτησε για έξι μήνες στο μέτωπο της Ουκρανίας και εν συνεχεία του απονεμήθηκε χάρη.

Χθες έγινε γνωστό ότι στην πόλη Λίπετσκ, ένας μισθοφόρος της Wagner κατά τη διάρκεια καυγά με τη σύζυγό του σκότωσε την τετράχρονη κόρη της από προηγούμενο γάμο. Σύμφωνα με τις αναφορές των μέσων ενημέρωσης, ο Βλαντίμιρ Β. επέστρεψε στο σπίτι για διακοπές στα τέλη Αυγούστου και ζούσε με τη σύζυγό του Τατιάνα. Την 1η Οκτωβρίου, σε μια μεταξύ τους αντιδικία ο Βλαντίμιρ χτύπησε πρώτα τη σύζυγό του αρκετές φορές και στη συνέχεια άρχισε να χτυπά την κόρη της από προηγούμενο γάμο, Γιεκατερίνα. Η τετράχρονη Γιεκατερίνα πέθανε στη συνέχεια από κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Πηγή: ΑΜΠΕ