Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Το «Viking Venus» «ποδαρικό» στις αφίξεις κρουαζιερόπλοιων

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

Με  840 επιβάτες – κατά 90% Αμερικανούς, αλλά και Καναδούς, Βρετανούς και Αυστραλούς-  έφθασε στη Θεσσαλονίκη το κρουαζιερόπλοιο «Viking Sky», το πρώτο για φέτος που κατέπλευσε στο λιμάνι, στις 06:30 της Παρασκευής, προερχόμενο από τον Βόλο, και θα αναχωρήσει στις 21:00 για το Κουσάντασι της Τουρκίας.

Ήδη οι τουρίστες κάνουν εκδρομές εντός και εκτός πόλης. Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ στέλεχος του ναυτικού πρακτορείου «Davelor Ship Services», πολλοί εκ των επιβατών του κρουαζιερόπλοιου επέλεξαν την τουριστική διαδρομή «Αρχαιολογικό Μουσείο, Ροτόντα, Άγιος Δημήτριος, Αγία Σοφία», ενώ αρκετοί κατευθύνθηκαν στη Βεργίνα και κάποιοι στους καταρράκτες της Έδεσσας.

H εταιρεία «Viking Cruises» θα επισκεφθεί με τα κρουαζιερόπλοιά της «Sea», «Venus» και «Neptune» την πόλη της Θεσσαλονίκης άλλες τέσσερις φορές, στις 21/4, 7 και 9/11 και στις 15/12, όπως προκύπτει από το αναρτημένο πρόγραμμα του Οργανισμού Λιμένα Θεσσαλονίκης ΑΕ στην ιστοσελίδα του.

Συνολικά, μέχρι το τέλος του 2023, με τα μέχρι στιγμής αναρτημένα στοιχεία του ΟΛΘ, στο λιμάνι της πόλης αναμένεται να δέσουν συνολικά 67 κρουαζιερόπλοια από 13 διαφορετικές εταιρείες – εκ των οποίων οι πέντε θα είναι καινούριες για την πόλη, από 61 το 2022.

Η αυλαία της κρουαζιέρας θα πέσει φέτος για την πόλη της Θεσσαλονίκης στις 17 Δεκεμβρίου, με την έλευση του «Celestyal Crystal» από τον Πειραιά στις 8 το πρωί και επόμενό του σταθμό τη Σμύρνη, με ώρα αναχώρησης στις 15.00.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ