Skip to main content

Ο Lloyd’s Register πιστοποίησε το ShaPoLi της EDIT Automation

Πρωτοποριακό σύστημα ναυτιλιακού αυτοματισμού.

Από την έντυπη έκδοση

Το σύστημα ναυτιλιακού αυτοματισμού ShaPoLi, της ελληνικής EDIT Automation, πιστοποίησε ο Lloyd’s Register.

ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ για ένα πρωτοποριακό σύστημα ναυτιλιακού αυτοματισμού, το οποίο έχει κατασκευαστεί από ελληνικά χέρια.

Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η εταιρεία, ιδιοκτησίας κ. Μάρκου Σιγάλα, EDIT Automation, είναι η πρώτη και μοναδική ελληνική εταιρεία που πιστοποίησε με Type Approval το σύστημα ShaPoLi (Shaft Power Limitation system EDIT ECO 8 SHaPoLi) από τον Lloyd’s Register, με βάση τους κανονισμούς IACS Rec.172 EEXI. Σύντομα, προσθέτει, θα ολοκληρωθεί η διαδικασία πιστοποίησης/Type Approval και από άλλους νηογνώμονες μέχρι το τέλος του έτους.

H παγκόσμια ναυτιλία καλείται να συμμορφωθεί με τους κανονισμούς EEXI που τίθενται σε ισχύ το 2023. Ο EEXI είναι ο Δείκτης Ενεργειακής Αποδοτικότητας των Ενεργών Πλοίων (Energy Efficiency Existing Ship Index – EEXI). Το σύστημα EDIT ECO 8 ShaPoLi ενισχύει τη λειτουργικότητα των πλοίων προκειμένου να συμμορφωθούν με τις απαιτήσεις του νέου κανονισμού. Όπως επισημαίνει η εταιρεία «είναι απαραβίαστο, αυτόνομο, ακριβές, εύχρηστο κι ευέλικτο. Καταγράφει, επεξεργάζεται και διαχειρίζεται δεδομένα, προσαρμόζεται στις ανάγκες της κάθε ναυτιλιακής εταιρείας και είναι το πιο ανταγωνιστικό στην αγορά».

Η EDIT Automation έχει εξαγάγει το συγκεκριμένο σύστημα σε χώρες του εξωτερικού.

Η ελληνική εταιρεία τελεί ως αποκλειστική αντιπρόσωπος της Trelleborg Marine Systems UK Ltd στην Ελλάδα και στην Κύπρο για τους μετρητές ισχύος άξονα (SPM), έχοντας ήδη εγκαταστήσει το σύστημα σε πλοία εξοπλισμένα με μετρητές ισχύος άξονα Trelleborg TSX5, καθώς και άλλων κατασκευαστών, όπως HOPPE, KYMA, LEMAG, TX Marine κ.ά.

Η εταιρεία είναι πιστοποιημένη για την εγκατάσταση και τη συντήρηση παγκοσμίως των μετρητών ισχύος άξονα (SPM) της Trelleborg Marine Systems UK Ltd και των ροόμετρων (flowmeters) YOKOGAWA – TCB AVGIDIS εγκαθιστώντας τα συνδυαστικά σαν πλήρες σύστημα.