Skip to main content

Ένατη νίκη ο Ολυμπιακός, εξαιρετικό ντεμπούτο για Έλις

Βελτιωμένος ο Ολυμπιακός, πανηγύρισε στο ΣΕΦ την ένατη νίκη του στη φετινή Ευρωλίγκα, επικρατώντας της Μπασκόνια με 80-70 στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής.

Η πειραϊκή ομάδα διατήρησε τις ελπίδες της για πρόκριση στα πλέι οφ σε μια βραδιά με αρκετή συγκίνηση στο Φάληρο, τόσο για ο θάνατο του δικού της ανθρώπου, Αντώνη Νταή, όσο και των Κόμπι Μπράιαντ, Ρόμπερτ Άρτσιμπαλντ.

Με τη νίκη τους οι «ερυθρόλευκοι» υποχρέωσαν τους Βάσκους στη 15η ήττα, αν και δεν κάλυψαν τη διαφορά της ήττας του πρώτου αγώνα στη Βιτόρια (66-82). 

Το ντεμπούτο του Οκτάβιους Έλις στον Ολυμπιακό ήταν κάτι παραπάνω από θετικό, αφού ο Αμερικανός σέντερ πήρε χρόνο συμμετοχής και έδειξε ότι θα βοηθήσει, σκοράροντας 11 πόντους χωρίς να χάσει σουτ, ενώ «κατέβασε» 7 ριμπάουντ.

Απόντος του Πρίντεζη, που προφυλάχθηκε επειδή είχε θλάση στα πλευρά, χρόνο πήρε και ο Ρούμπιτ, ο οποίος ήταν εξαιρετικός με 19 πόντους και 7 ριμπάουντ, όπως και ο Σπανούλης με 16 πόντους και 4 ασίστ.

Στους άτυχους της βραδιάς, αντίθετα, ήταν ο Χαραλαμπόπουλος, ο οποίος στις αρχές του τελευταίου δεκάλεπτου υπέστη βαρύ διάστρεμμα στον αριστερό αστράγαλο. Υπέρτεροι της Μπασκόνια ήταν οι Στάουσκας (14π.), Σενγκέλια (14π.) και Σιλντς (14π.).

Οι «ερυθρόλευκοι» προηγήθηκαν στο 22΄ για πρώτη φορά με διψήφια διαφορά (50-40) και τη διατήρησε περίπου σε ανάλογο επίπεδο ως το 30ό λεπτό (59-51).

Στην τέταρτη περίοδο η άμυνα του Ολυμπιακού δεν άφησε περιθώριο στην Μπασκόνια για νέα αντίδραση και περιορίζοντας την στους 8 πόντους ως το 35΄, πέρασε με διαφορά 13 πόντων (71-58) και δεν ξανακοίταξε πίσω του…