Skip to main content

Κένιν και Μουγκουρούθα στον τελικό του Australian Open

Σοφία Κένιν και Γκαρμπίνιε Μουγκουρούθα είναι το ζευγάρι του τελικού στο απλό Γυναικών, στο φετινό Australian Open. 

Η 22χρονη Αμερικανίδα έδωσε συνέχεια στην εντυπωσιακή πορεία της στη Μελβούρνη, σημειώνοντας παράλληλα την έκπληξη με τη νίκη της απέναντι στο νούμερο 1 της παγκόσμιας κατάταξης, Άσλεϊ Μπάρτι, που αγωνιζόταν στη χώρα της.

Η Κένιν, Νο 15 στον κόσμο, επιβλήθηκε ύστερα από μεγάλη μάχη με 2-0 σετ (7-6, 7-5) της Μπάρτι κι έφτασε, για πρώτη φορά στην καριέρα της, ως το τέλος ενός τουρνουά της σειράς Grand Slam.

«Ήταν πολύ δύσκολο. Το ονειρεύομαι εδώ και πέντε χρόνια. Δεν έχω λέξεις για να περιγράψω το πως αισθάνομαι. Δούλεψα πολύ σκληρά για να φθάσω ως εδώ», σχολίασε η Κένιν. 

Η Ισπανίδα (Νο 32 στον κόσμο), από την πλευρά της, χρειάστηκε επίσης να κάνει την υπέρβαση στον άλλο ημιτελικό για να νικήσει και να αποκλείσει την Ρουμάνα Σιμόνα Χάλεπ (Νο 4), της οποίας επιβλήθηκε με το ίδιο σκορ (7-6, 7-5).

«Έχω 48 ώρες για να ανασυγκροτηθώ. Σε όλη μας την καριέρα κάνουμε προπόνηση για τέτοιες στιγμές», σχολίασε η 26χρονη Μουγκουρούθα, που έχει διατελέσει νούμερο 1 στο ranking list της WTA και την επόμενη εβδομάδα θα έχει κερδίσει αρκετές θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη.