Skip to main content

Ώθηση στη Wall Street από Apple, Boeing

Άλμα πραγματοποίησαν οι αμερικανικοί δείκτες στη Wall Street, με οδηγούς την Apple και τη Boeing. Οι επενδυτές είχαν επίσης στραμμένη την προσοχή τους στη συνεδρίαση της Federal Reserve, η οποία διατήρησε όπως αναμενόταν σταθερά τα επιτόκια στο εύρος 2,25% – 2,50%, αλλά και στις νέες σινο-αμερικανικές εμπορικές συνομιλίες στην Ουάσιγκτον.

Η μετοχή της Apple ενισχύθηκε πάνω από 6%, με την εταιρεία να ανατρέπει τις ανησυχίες που εκφραστεί μετά τη μείωση των προβλέψεων του τρέχοντος τριμήνου και την επιβράδυνση στη ζήτηση από την Κίνα. Κόντρα στις πιέσεις που δέχονται οι πωλήσεις των iPhone και παρά την πτώση εσόδων και κερδών για πρώτη φορά εδώ και μία δεκαετία, οι πωλήσεις άλλων προϊόντων και υπηρεσιών συνέχισαν να αυξάνονται, γεγονός που κάμπτει έως έναν βαθμό τις ανησυχίες των επενδυτών και τους επιτρέπει να ελπίζουν σε βελτίωση των επιδόσεων στο τρέχον τρίμηνο.

Στο μεταξύ, η Boeing σημείωσε επίσης άνοδο άνω του 6% μετά τις υψηλότερες των αρχικών εκτιμήσεων προβλέψεις κερδοφορίας, με την εταιρεία να ανακοινώνει πως αναμένεται να παραδώσει περίπου 900 εμπορικά αεροσκάφη το 2019, έναντι 806 πέρυσι.

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ενισχύθηκε κατά 1,8% πραγματοποιώντας άλμα άνω των 400 μονάδων, ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq κατέγραψε κέρδη 2,2%, ενώ ο ευρύτερος δείκτης S&P 500 σημείωσε άνοδο 1,6%.

Μικτά ήταν τα πρόσημα στην Ευρώπη. Ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 ενισχύθηκε κατά 1,6%, με τον γερμανικό DAX να καταγράφει απώλειες 0,3% και τον γαλλικό CAC 40 να ενισχύεται κατά 1%.

Στον ευρωπαϊκό νότο κέρδη 0,4% κατέγραψε ο ιταλικός FTSE MIB, με τον ισπανικό IBEX 35 να υποχωρεί κατά 0,5%. Οριακή άνοδος στην Αθήνα, όπου ο Γενικός Δείκτης ενισχύθηκε κατά 0,03%. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύθηκε κατά 0,4%.

naftemporiki.gr