Skip to main content

Ανυποχώρητοι οι επιστημονικοί φορείς για το ασφαλιστικό

Ανυποχώρητοι στο ζήτημα της μεταρρύθμισης του ασφαλιστικού παραμένουν οι επιστημονικοί φορείς, κλιμακώνοντας τις κινητοποιήσεις τους και συντονίζοντας τη δράση τους με τους αγρότες και άλλους επαγγελματίες, «για την ανατροπή», όπως αναφέρουν «της λογικής που αποδυναμώνει τον παραγωγικό ιστό της χώρας, δημιουργεί ανεργία, υπανάπτυξη, μετανάστευση και εντείνει τα φαινόμενα της φοροδιαφυγής και άλλων γκρίζων ζωνών στην οικονομία».

Η κατηγορηματική αντίθεση των επιστημόνων της χώρας για το ασφαλιστικό, εκφράστηκε εκ νέου στη συνάντηση των εκπροσώπων των Επιστημονικών Φορέων- Ελεύθερων Επαγγελματιών που πραγματοποιήθηκε σήμερα στα γραφεία του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ).

Οι εκπρόσωποι των επιστημονικών φορέων της χώρας επανέλαβαν ότι «θα εμποδίσουν με κάθε τρόπο την καταστροφή των επαγγελματιών, που επιφέρει η πρόταση για το ασφαλιστικό, συνυπολογιζόμενων των αυξημένων φορολογικών υποχρεώσεων για τα επόμενα έτη» και ζήτησαν από την κυβέρνηση να «δημοσιοποιήσει την αναλογιστική μελέτη» που, όπως είπαν, «έχει αποστείλει –κατά δήλωση των εκπροσώπων της– στους θεσμούς, για τη σύνταξη του νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό σύστημα».

Ζήτησαν επίσης να έρθει πρόταση με ποσοτικά στοιχεία και αναλογιστική μελέτη, για ένα ασφαλιστικό σύστημα βιώσιμο, με προοπτική, κοινωνικά δίκαιο και δυνατότητα καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών.

Οι εκπρόσωποι των επιστημονικών φορέων ανέφεραν ότι θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις το επόμενο διάστημα και θα συμμετάσχουν στην πανελλαδική απεργία που έχουν προκηρύξει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου.

Πηγή: ΑΜΠΕ