Skip to main content

ΣΥΡΙΖΑ: Τα έργα και οι ημέρες της Ν.Δ. στην ΕΡΤ είναι πολύ πρόσφατα

Τα «έργα και οι ημέρες» της ΝΔ στη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση είναι πολύ πρόσφατα για να λησμονιούνται. Από τις συνεχείς παρεμβάσεις της, ως το αντισυνταγματικό «μαύρο» στην ΕΡΤ, η ΝΔ έδειξε το πώς αντιλαμβάνεται την πολυφωνία και την ανεξάρτητη ενημέρωση, απάντησε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου σε δηλώσεις του εκπροσώπου τύπου της Ν.Δ.

Παράλληλα, υποστηρίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, τόσο με την επαναλειτουργία της ΕΡΤ, όσο και με το νέο νομοθετικό πλαίσιο για τα ΜΜΕ, βάζει τάξη στο άναρχο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο και προασπίζεται το δικαίωμα των πολιτών στην ενημέρωση και την ψυχαγωγία, «σε αντίθεση με τη ΝΔ, η οποία προβάλλει συνεχώς νέες δικαιολογίες για να μην αλλάξει τίποτα στον χώρο των ιδιωτικών ΜΜΕ».

Άμεση ήταν η αντίδραση του κ. Κουμουτσάκου που σχολίασε ότι «στο θέμα της ΕΡΤ, η οποία πληρώνεται από όλους τους Έλληνες και οφείλει να απευθύνεται σε όλους τους Έλληνες, απαντά η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και όχι η κυβέρνηση».

Πρόσθεσε δε πως αυτό και μόνο επιβεβαιώνει« τους φόβους και τις ανησυχίες για την απόφαση της κυβέρνησης να κομματικοποιήσει τη δημόσια ραδιοτηλεόραση και την ενημέρωση που αυτή παρέχει».