Skip to main content

Κ. Μητσοτάκης για Αλ. Τσίπρα: Ανάξιος πρωθυπουργός – Τόλμησε να προσβάλει ξανά τους Έλληνες

Ανάξιο πρωθυπουργό χαρακτήρισε τον Αλέξη Τσίπρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, καταλογίζοντάς ότι χθες Τρίτη «τόλμησε να προσβάλει ξανά τους Έλληνες», αναφερόμενος στη συνομιλία του πρωθυπουργού με ξένους ηγέτες στο περιθώριο της 5ης Συνόδου των Χωρών του Νότου της Ε.Ε.

«Χαρακτήρισε, όχι μόνο ως ακροδεξιούς, αλλά και ως μη σκεπτόμενους όλους όσοι  αντιδρούν στη Συμφωνία των Πρεσπών. Το έκανε, δε, με θράσος και ανευθυνότητα μπροστά σε ξένους ηγέτες», πρόσθεσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε δήλωσή του, αναφερόμενος στον Πρωθυπουργό. 

Τον κατηγόρησε επίσης ότι «δεν βρήκε κουβέντα να πει στον κ. Ζάεφ που επιμένει να αποκαλεί τα Σκόπια Μακεδονία». 

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. επεσήμανε ότι ο κ. Τσίπρας «δεν είναι μόνο ένας πρωθυπουργός μειοψηφίας. Είναι και ένας ανάξιος πρωθυπουργός που διχάζει τον λαό».

«Οι Έλληνες θα μείνουν ενωμένοι, υπερήφανοι και αξιοπρεπείς. Και σύντομα θα του δώσουν την απάντηση που του αξίζει», κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης.

Χθες Τρίτη, σε συνομιλία του με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν και τον πρωθυπουργό της Μάλτας Τζόζεφ Μουσκάτ -στο περιθώριο της 5ης Συνόδου των Χωρών του Νότου της Ε.Ε.- ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι στο συλλαλητήριο της Αθήνας κατά της Συνθήκης των Πρεσπών συμμετείχαν «ακροδεξιοί λαϊκιστές», που ανέρχονταν σε περίπου 70.000.

Στην ερώτηση του κ. Μακρόν, παρουσία του προέδρου της Κύπρου Νίκου Αναστασιάδη, για το «αν η πλειοψηφία των πολιτών είναι υπέρ», ο κ. Τσίπρας απάντησε «ναι, νομίζω. Η πλειοψηφία των ανθρώπων που μπορούν να σκέπτονται και να ασκούν κριτική με το μυαλό τους».

Μαξίμου: Ο κ. Μητσοτάκης αγνοεί την εικόνα που έχει δώσει στην Ευρώπη με αφορμή τις Πρέσπες

«Ο κ. Μητσοτάκης μάλλον έχει πλήρη άγνοια της εικόνας που έχει δώσει με αφορμή τη Συμφωνία των Πρεσπών στη διεθνή κοινή γνώμη και στους ευρωπαίους ηγέτες, τόσο ο ίδιος και το κόμμα του όσο και οι βίαιες ενέργειες των ταγμάτων εφόδου στο ελληνικό κοινοβούλιο που έδωσαν τον τόνο κατά το τελευταίο συλλαλητήριο», σχολίασαν κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου με αφορμή τα πυρά του προέδρου της Ν.Δ., ο οποίος καταλόγισε στον Πρωθυπουργό ότι «τόλμησε να προσβάλει ξανά τους Έλληνες» σε συνομιλία του με ξένους ηγέτες στη Σύνοδο των Χωρών του Νότου της Ε.Ε.

Κατά τους κύκλους του Μεγάρου Μαξίμου, «αν οι κάμερες κατέγραφαν χθες και τα off the record σχόλια των ευρωπαίων ηγετών επ’ αυτών, ίσως και να συνειδητοποιούσε ο κ. Μητσοτάκης τη ζημιά που έχει κάνει τόσο στη παράταξή του όσο και στη χώρα». 

«Και αν δε μας πιστεύει, ας πάρει μια γεύση ακούγοντας τις σημερινές επίσημες δηλώσεις του προέδρου Αναστασιάδη, που ως γνωστόν δεν ανήκει στην Αριστερά», κατέληξαν οι ίδιες κυβερνητικές πηγές.

naftemporiki.gr