Skip to main content

Αντ. Σαμαράς: Η δικαίωση της Ν.Δ. θα έρθει σύντομα

Στην εκτίμηση ότι έρχονται δύσκολες στιγμές για τον τόπο και πως η Νέα Δημοκρατία θα κληθεί και πάλι  να «παίξει τον ιστορικό της ρόλο» προέβη ο πρόεδρος του κόμματος Αντώνης Σαμαράς μετά τη συνεδρίαση της εκτελεστικής γραμματείας. Όπως έκανε γνωστό ο πρόεδρος της Ν.Δ. για αντιπρόεδρος της Βουλής θα προταθεί ο Νικήτας Κακλαμάνης.

Κεντρικό μας μέλημα, είπε, είναι η μεσαία τάξη.

«Είμαστε το κόμμα που τους εκφράζει» τόνισε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε πως δεύτερο μέλημα του κόμματος από εδώ και στο εξής είναι ο τρόπος που  θα κάνει αντιπολίτευση.

«Δεν θα κάνουμε μια καταστροφική αντιπολίτευση όπως έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ. Κριτήριο θα είναι το συμφέρον της χώρας» είπε και επεσήμανε πως η Ν.Δ παράλληλα θα δίνει μάχη ιδεών όπου χρειάζεται και θα υποστηρίζει τις αξίες μιας ενωμένης Ευρώπης, την παραμονή της χώρας μας στις συμμαχίες που ήδη είναι, αλλά και την ιδιωτική πρωτοβουλία.

Ακόμη ο κ. Σαμαράς έκανε αυτοκριτική αναφορικά με την ήττα της Ν.Δ. λέγοντας: «Οι απόψεις μας ήταν καθαρές αλλά δεν τις υποστηρίξαμε όπως έπρεπε … κάναμε επικοινωνιακά λάθη».  Έφερε δε ως παράδειγμα το θέμα που είχε προκύψει με τον ΕΝΦΙΑ.

Ωστόσο σχολίασε πως από τη στιγμή που κρατήθηκαν οι δυνάμεις του κόμματος, αυτό σημαίνει ότι το «μήνυμά μας πέρασε».

«Προχωρούμε σε ανασύνταξη των δυνάμεων μας» συνέχισε ο πρώην Πρωθυπουργός.

Ασκώντας έντονη κριτική στις πρώτες εξαγγελίες της νέας κυβέρνησης ο κ. Σαμαράς ανέφερε ότι ετοιμάζουν «την επιστροφή του ασύλου της παρανομίας μαζί με την επιστροφή των αιώνιων φοιτητών».

Αναφορικά με την παράδοση του Μεγάρου Μαξίμου ο ίδιος δήλωσε κατηγορηματικά ότι στις προθέσεις του ήταν να παρευρεθεί τυπικά και υπογράμμισε ότι είχε τηλεφωνήσει ήδη από το προηγούμενο βράδυ στον κ. Τσίπρα προκειμένου να τον συγχαρεί για τη νίκη του και επέρριψε ευθύνες στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Σαμαράς έκανε λόγο για «προπαγανδιστικά πυροτεχνήματα» του ΣΥΡΙΖΑ που έχουν ως στόχο να πλήξουν τη Νέα Δημοκρατία «γιατί τους τρομάζει που βγαίνουμε αληθινοί».

Εξέφρασε παράλληλα, τον φόβο του ότι «η χώρα βυθίζεται σε ανασφάλεια και αβεβαιότητα».

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. ανακοίνωσε τη δημιουργία άτυπου πολιτικού συμβουλίου στο οποίο θα μετέχει και ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης καθώς και ανασυγκρότηση της ομάδας κομματικού σχεδιασμού.

Η πρόταση της Ν.Δ. για την αντιπροεδρία της Βουλής θα είναι ο Νικήτας Κακλαμάνης, ενώ γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου.

Κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι αναλαμβάνουν οι βουλευτές, Κυριάκος Μητσοτάκης, Άδωνις Γεωργιάδης και Γιάννης Βρούτσης.

Ο κ. Σαμαράς εκτίμησε ότι οι εκλογικές απώλειες ήταν ελάχιστες και σημείωσε ότι «έχουμε υποχρέωση να είμαστε παρόντες και έτοιμοι».