Skip to main content

Bloomberg: H Apple στο μικροσκόπιο των αμερικανικών αρχών για την επιβράδυνση των iPhone

Το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης και η Securities and Exchange Commission διερευνούν το αν η Apple παραβίασε νόμους στο πλαίσιο της υπόθεσης της σκόπιμης επιβράδυνσηςiPhone και των αποκαλύψεων/ παραδοχών από πλευράς της εταιρείας σχετικά με το ζήτημα, σύμφωνα με το Bloomberg, που επικαλείται πηγές ενημερωμένες για το θέμα.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, η κυβέρνηση έχει ζητήσει πληροφορίες από την εταιρεία, και η έρευνα βρίσκεται σε πολύ πρώιμα στάδια, καθώς εξετάζονται οι ανακοινώσεις στις οποίες προέβη η εταιρεία. Ειδικότερα, αν και το όλο θέμα της επιβράδυνσης προκάλεσε αντιδράσεις και εξόργισε πολλούς χρήστες, οι ερευνητές ασχολούνται με το αν η εταιρεία παραπλάνησε επενδυτές σχετικά με τις επιδόσεις παλαιότερων συσκευών.

Εκπρόσωποι της SEC, της Apple και του υπουργείου Δικαιοσύνης αρνήθηκαν να προβούν σε σχόλια, με τη μετοχή της αμερικανικής εταιρείας να σημειώνει πτώση, εν μέσω και των αναφορών περί χαμηλότερων του αναμενομένου πωλήσεις για το iPhone X.

Υπενθυμίζεται ότι η Apple είχε επιβεβαιώσει τον Δεκέμβριο ότι λογισμικό στο iPhone 6, το iPhone 6s και το iPhone SE, το οποίο προοριζόταν για την αντιμετώπιση προβλημάτων από μπαταρίες που είχαν παλιώσει, προκαλούσε επιβράδυνση της λειτουργίας της συσκευής. Η συγκεκριμένη παραδοχή, της οποίας είχε προηγηθεί σειρά σχετικών αναρτήσεων και σχολίων στα social media από χρήστες, έπληξε σημαντικά την εικόνα της Apple (και συγκεκριμένα για τη «μυστικοπάθεια» που κατηγορείται ότι επέδειξε στη συγκεκριμένη υπόθεση), και η εταιρεία βρέθηκε να αντιμετωπίζει σειρά από αγωγές για το θέμα.

Η εταιρεία, στην απολογητική ανακοίνωσή της στα τέλη του Δεκεμβρίου, είχε προχωρήσει σε λεπτομερή επεξήγηση των λόγων για το συγκεκριμένο software update, και υποσχόταν να προσθέσει στις αρχές του 2018 στο iOS λειτουργίες που θα παρείχαν περισσότερες πληροφορίες για την κατάσταση της μπαταρίας, έτσι ώστε οι χρήστες να γνωρίζουν πότε οι μπαταρίες τους δεν είναι πλέον ικανές να υποστηρίζουν τις καλύτερες δυνατές επιδόσεις του τηλεφώνου- κάτι που έκανε στις 24 Ιανουαρίου, ανακοινώνοντας ότι πρόσθεσε στο iOS 11.3 νέες λειτουργίες/ χαρακτηριστικά που ενημερώνουν για την «υγεία» της μπαταρίας της συσκευής και για το πότε/ αν χρειάζεται service.