Skip to main content

Απόσυρση του σχεδίου για το ασφαλιστικό ζήτησε ο Δ. Κουτσούμπας

Για «προπαγανδιστική φασαρία, προκλητική και εξοργιστική» κατηγόρησε την κυβέρνηση με αιχμή το ασφαλιστικό ο γενικός γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, από το βήμα της Βουλής και υπογράμμισε ότι το σχέδιο της κυβέρνησης δεν διορθώνεται και πρέπει να αποσυρθεί.

Ειδικώς προς τις κυβερνητικές αναφορές για το ασφαλιστικό, ο κ. Κουτσούμπας τόνισε ότι είναι ψέμα πως δεν θα υπάρχουν νέες μειώσεις στους νυν συνταξιούχους και εξήγησε ότι οι συντάξεις μειώνονται, μέσω του νέου υπολογισμού τους.

Καταλόγισε δε στην κυβέρνηση ότι «διαλύει» τις επικουρικές, μειώνοντας το συνολικό ποσό που παίρνει ένας συνταξιούχος, αλλά και ότι «τσακίζει» τις αναπηρικές συντάξεις και τα κοινωνικά επιδόματα.

 Όπως επεσήμανε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, «αυτή η αγριότητα των μέτρων έκανε το ποτήρι να ξεχειλίσει, βγάζει μαζικά γεωργούς, κτηνοτρόφους, ψαράδες, μελισσοκόμους στους δρόμους, σε όλη την Ελλάδα στα μπλόκα του αγώνα».

«Είναι σταθερός ο στόχος της κυβέρνησης, η -μέσω τεκμηρίων- αναγκαστική αφαίμαξη των φτωχών αγροτών» ανέφερε ο κ. Κουτσούμπας.

Τέλος, ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, παρατήρησε πως αφού «το δίπολο “ναι – όχι” τελείωσε κι αυτό προ πολλού, αφού όλοι, αμέσως την άλλη μέρα από το δημοψήφισμα πήγαν με το “ναι” τώρα υπάρχει ανάγκη από ένα νέο ψεύτικο, κάλπικο δίπολο και αυτό στήνεται με τα σχήματα: δεξιά – αριστερά, Τσίπρας – Μητσοτάκης, νεοφιλελεύθεροι-λαϊκιστές».