Skip to main content

Ο Τιμ απέκλεισε τον Ναδάλ στο Australian Open

Ο Ντόμινικ Τιμ νίκησε τον Ράφαελ Ναδάλ και τον απέκλεισε από τους ημιτελικούς του Australian Open.

Ύστερα από έναν αγώνα με ένταση, ο Αυστριακός τενίστας αποδείχθηκε πιο ψύχραιμος στις λεπτομέρειες κι επιβλήθηκε του Ισπανού άσου με 3-1, κατακτώντας και τα τρία σετ στο τάι-μπρέικ.

Ο Τιμ προηγήθηκε 2-0 (7-6/3, 7-6/3), ο Ναδάλ πήρε το τρίτο σετ με 6-4 αλλά ο αντίπαλός του επανήλθε και κατακτώντας το επόμενο σετ με 7-6 (6) νίκησε για πρώτη φορά τον μεγάλο αντίπαλό του σε τουρνουά Grand Slam και προκρίθηκε, επίσης για πρώτη φορά στην καριέρα του, στα ημιτελικά της Μελβούρνης.

Αντίπαλός του στους «τέσσερις» θα είναι ο Γερμανός Αλεξάντερ Ζβέρεφ. Ο Ναδάλ, Νο 1 στην παγκόσμια κατάταξη και περσινός φιναλίστ του τουρνουά, έχει κατακτήσει το Australian Open μόλις μία φορά στην καριέρα του (2009), ενώ η Μελβούρνη δεν του φέρνει και μεγάλη τύχη, αφού αυτή ήταν η έκτη φορά που αποκλείεται στα προημιτελικά.

Στις Γυναίκες, Σιμόνα Χάλεπ και Γκαρμπίνιε Μουγκουρούθα θα συναντηθούν επίσης στα ημιτελικά της διοργάνωσης, καθώς υπερκέρασαν την αντίσταση των Ανέτ Κονταβέιτ και Αναστασία Παβλιουτσένκοβα, αντίστοιχα, στα προημιτελικά. 

Η Ρουμάνα χρειάστηκε 53 λεπτά αγώνα για να νικήσει με 6-1, 6-1 την Ανέτ Κονταβέιτ και να προκριθεί στον όγδοο ημιτελικό της καριέρας της σε Grand Slam τουρνουά, ενώ η 26χρονη Ισπανίδα επιβλήθηκε με 7-5, 6-3 της Παβλιουτσένκοβα κι έφτασε στα ημιτελικά Major τουρνουά για πρώτη φορά μετά τον τίτλο στο Wimbledon, το 2017.