Skip to main content

Pizza Hut: Πίτσα με φίδι; Κι όμως, υπάρχει στο Χονγκ Κονγκ

Η αλυσίδα συνεργάστηκε με το Ser Wong Fun - ένα εστιατόριο φιδιών στο κεντρικό Χονγκ Κονγκ με ρίζες που χρονολογούνται από το 1895 - για να καταλήξει σε αυτή τη συνταγή

Η αμερικανική Pizza Hut συνεργάστηκε με ένα εστιατόριο στο Χονγκ Κονγκ που μετράει έναν αιώνα ζωής για να δώσει μια σύγχρονη εκδοχή σε ένα παραδοσιακό πιάτο, ή απλούστερα, ένα φίδι σε μια πίτσα.

Η νέα προσφορά συνδυάζει τεμαχισμένο κρέας φιδιού, μαύρα μανιτάρια και κινέζικο αποξηραμένο ζαμπόν – όλα απαραίτητα συστατικά ενός αυθεντικού στιφάδο φιδιού και μέρος του σχεδίου μάρκετινγκ του franchise του Χονγκ Κονγκ για να δημιουργήσει ενδιαφέρον στο διαδίκτυο.

Ορισμένοι πελάτες στο Χονγκ Κονγκ και σε όλη τη νότια Κίνα απολαμβάνουν εδώ και καιρό το στιφάδο φιδιού, ειδικά κατά τους ψυχρούς μήνες.

Σύμφωνα με μια ρήση στην τοπική καντονέζικη διάλεκτο, η καλύτερη στιγμή για να φάει κανείς φίδι είναι «όταν αρχίζει να φυσάει ο φθινοπωρινός άνεμος» – όταν έχουν παχύνει για να προετοιμαστούν για τη χειμερία νάρκη.

Πολλοί πιστεύουν ότι το κρέας του φιδιού έχει φαρμακευτικές ιδιότητες, βελτιώνοντας τις δερματικές παθήσεις και ζεσταίνοντας το σώμα.

Μια πλούσια γαστρονομική κουλτούρα που βασίζεται στα φίδια είναι κοινή και σε άλλα μέρη της Νοτιοανατολικής Ασίας, όπως το Βιετνάμ και η Ταϊλάνδη, όπου τα φίδια συνήθως εκτρέφονται για κατανάλωση.

«Σε συνδυασμό με τυρί και κοτόπουλο σε κύβους, το κρέας φιδιού γίνεται πιο πλούσιο σε γεύση», ανέφερε η Pizza Hut Hong Kong σε ανακοίνωσή της πριν το πιάτο βγει στην αγορά την περασμένη εβδομάδα, προσθέτοντας ότι το «θρεπτικό» κρέας «μπορεί να ενισχύσει την κυκλοφορία του αίματος» – μια κοινή πεποίθηση στην παραδοσιακή κινεζική ιατρική.

Η αλυσίδα συνεργάστηκε με το Ser Wong Fun – ένα εστιατόριο φιδιών στο κεντρικό Χονγκ Κονγκ με ρίζες που χρονολογούνται από το 1895 – για να καταλήξει στην τελευταία συνταγή.

Η πίτσα των 9 ιντσών, η οποία συνοδεύεται από σάλτσα με abalone αντί για τη συμβατική βάση ντομάτας, πωλείται μέχρι τις 22 Νοεμβρίου.

Πηγή: CNN